tirsdag 31. juli 2018

CC Cowboys - Perfekt normal


Jeg har alltid vært svak for CC Cowboys og Magnus Grønnebergs drømmende stemme. Det er musikk som har gitt meg mye glede, og Grønneberg ga også ut et album sammen med sin datter for få år siden som gikk på høy rotasjon hos meg.

Og jeg synes mye er bra på dette albumet, og da spesielt de fem første sporene. Det er på en måte de som i mine ører er høydepunktene på skiva. På åpningssporet Uten Filter går Grønneberg til et dårlig skjult angreppå en del av verdens ledere, "Det er så tøft der ute, når de ved roret er som skrekkelige barn helt uten filter". Da tenker en automatisk på karer som Trump, Putin, Duterte og Kim Jong Un. Det er om å oppleve at det som skjer på den storpolitiske arena kommer helt inn til en i stua, og Grønneberg og bandet beskriver i denne låten den tida vi lever i på en meget god måte. Samtidig blir låten etterhvert leken og fengende musikalsk:


Låten jeg er mest glad i på denne skiva er Det Magiske Ordet Unnskyld, musikken er usigelig vakker med instrumentering og harmonier som virkelig tar meg. Og i teksten klarer Grønneberg å unngå en del av de klisjéfellene han til tider er blitt beskydt for å falle i. En rett ut betagende låt:


Jeg liker også veldig godt Kjærlighetens Pris som tar utgangspunkt i hunden Panda som nå er henvist til de evige jaktmarker. Den kjærligheten Panda ga til sin eier får Grønneberg til å filosofere om hva som er, nettopp, prisen for kjærligheten. Også her synes jeg poesien er på et bra nivå, og i det hele tatt er det få tekstmessige klisjeer på denne skiva:


Jeg Vil Vite Alt og Forglem Meg Ei synes jeg også er låter med godt driv og god nerve. Men så kommer et par låter, Barndommen Kommer Nærmere og tittelsporet Perfekt Normal som blir ujevne og ikke tar meg helt, mens Tett Inntil reddes av et engasjerende refreng. Men så kommer Hun Er Havet som er et av de musikalske høydepunktene for meg. Musikken gir meg assosiasjoner til nettopp havet, og da treffer det meg:


Ensomme Ulver blir mer anonym, mens CC Cowboys går tilbake til sine rockerøtter i Gudinner, og det fungerer ganske bra. Avslutningssporet Ari, Moi og Meg fungerer også ganske bra. Spørsmålet jeg stilte meg er om det er Ari Behn og fotballspilleren Mohamed "Moi" Elyounussi Grønneberg hinter til i teksten, siden de er østfoldinger som han. Men så viser det seg at det er kokken Trond Moi og at det var en bestillingslåt fra Ari Behn etter en guttetur de tre tok og som ble en serie på TV2.


Så jevnt over er dette et bra album fra CC Cowboys, men med noen svake punkter. Det som er bra er imidlertid klart i flertall og derfor er denne skiva en hyggelig opplevelse for meg.

Karakter: 4,5.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar