tirsdag 24. juli 2018

Lordi - Sexorcism


Etter at de maskerte finnene i Lordi ga Eurovision metalsjokk med Hard Rock Hallelujah og en suveren seier i 2006 har de gitt ut plater med jevne mellomrom og årets utgivelse er den 9. i rekken. En del utsskiftninger av personell har det vært underveis og nå har de også kvinnelig keyboardist i Hella. Og med låttitler som Sexorcism, Romeo Ate Juliet, Polterchrist, Hell Has Room, Hot & Satanned og Sodomesticated Animal så legge de ikke noe imellom. Og musikalsk så sitter dette som et skudd hos meg. Og ingen sitter bedre enn Rimskin Assassins:


Denne og de aller fleste låtene på skiva er sjukt fengende. Og det er en kunst det å kombinere det å være harde med å være fengende, det er ikke alle som klarer det. Det nesten sju minutter lange tittelsporet åpner skiva, en oppbygging med et enslig piano og så synth går over i en heftig og mektig låt.


Flere av låtene begynner rolig og tilforlatelig før de eksploderer i skrekk og gru, som Naked in My Cellar. Denne videoversjoen er 45 sek. lenger enn på plata:


En låt som derimot går rett på sak er Slashion Model Girls:


I det hele tatt så synes jeg Lordi leverer melodisk metal av meget høy klasse på dette albumet. Det er ikke et eneste dødpunkt og jeg blir med alle de 62 minuttene skiva varer. Siste eksempel jeg tar med er det drøyt 6 min. lange, mektige avslutningssporet Haunting Season:


Dette er så hardt og så fengende som melodisk metal skal være og Lordi viser at han og bandet absolutt har mye å fare med også i 2018. Finland er store innen metal og har mange meget gode band, Lordi er uten tvil et av de. Når de klarer å levere et album som holder oppe interessen hos meg i over en time så må det bare bli

Karakter: 6.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar