søndag 3. desember 2017

Neil Young - "Hitchhiker"Akustisk album av Neil Young, spilt inn en fullmånekveld/natt i 1976, utgitt i september 2017. Spilt inn mens han var "stoned", eneste pausene var for påfyll av weed, øl eller cola. Noen av sangene kom på plater senere, men dette er opptaket, slik det ble gjort denne fullmånekvelden i -76. Neil Young og gitaren, munnspill er med på én sang, og på det siste av de ti sporene, "The Old Country Waltz" er gitaren bytta ut med piano.

Og det er et sjelfullt album som begynner med "Pochahontas", der den dårlige behandlinga den amerikanske urbefolkninga er blitt til del får det glatte lag. Her en versjon fra 1993:


Det blir ikke mer ekte og nært enn det blir på disse opptakene og sjøl om Young er påvirka under opptaket så hører en at han legger hele sin sjel i framførelsen, som i "Powderfinger":


"Give Me Strength" har ikke blitt gitt ut på plate før, men Young har av og til framført den live. Nydelig denne også:


Jeg er glad dette opptaket endelig er gitt ut, for det gir et fint bilde av hvor Young stod på denne tida, som var en meget produktiv periode for han og opptaket viser også at god musikk er tidløs. Derfor treffer dette så godt også 41 år senere.

Siste låten jeg tar med er tittellåta "Hitchhiker":


Det er et par låter som ikke helt fenger meg, som "Hawaii", også en tidligere uutgitt låt, men det er egentlig bare småpirk. Jeg er blitt glad i dette albumet, et album som viser at man trenger ikke pøse på med instrumenter for at det skal bli en stor musikalsk opplevelse.

Karakter: 5,5.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar