torsdag 7. desember 2017

Chris Stapleton - "From a room: Volume 2"


Countrysensasjonen Chris Stapleton er ute med sitt andre "From a room"-album for året. Denne bautaen av en artist som utrolig nok er blitt omfavna av countryeliten til tross for at han holder fast på å gå sin egen vei med en kraftfull country som i mange sanger ligger tett opp til både blues og rock.

Åpningssporet "Millionaire", opprinnelig spilt inn av Kevin Welch er en sterk hyllest til kjærligheten, og hva er da mer naturlig enn at kona Morgane bidrar på denne låten:


Stapleton har ei sterk og distinkt stemme som virkelig får fram budskapet, diksjonen er førsteklasses, og du trenger ikke å gå til albumomslaget for å få med deg teksten.

"Hard Livin'" er en tøff countryrocker:


Det som gjennomsyrer Chris Stapleton som artist er at han er så autentisk, jeg tror på det han synger om, og han forteller som en skjønner ofte historier fra et vanskelig liv. Spesielt da er det viktig å være autentisk, og det er det som sagt ingen tvil om hos Stapleton.

"Scarecrow In The Garden" er musikalsk sett den letteste sangen på skiva, men den forteller også en viktig historie om den amerikanske bondens daglige kamp for å overleve som en drifter av jorda.


"Midnight Train to Memphis" er en låt Stapleton har fra sin tid med bluegrassbandet Steeldrivers. Her har han faktisk gjort den til en tung rocker:


Ni spor også på dette "From a room"-albumet, og Stapletons tredje fullengder. Jeg synes han utvikler seg fra skive til skive, og at han nå tar innersvingen på countryens mainstreamartister viser en hunger blant publikum etter rotekte og troverdig musikk og ditto tekster blant countryfansen.

"Tryin' To Untangle My Mind" er en herlig bluesaktig låt med en sjølransakende jegperson i teksten. "A Simple Song" er sammen med "Nobody's Lonely Tonight" to akustiske perler. I "Drunkard's Prayer" møter vi en jegperson som tar en prat med sin gud i fylla, også dette en akustisk perle. Så avsluttes albumet med dets mest bluesy spor, hyllesten til det å ha ekte venner for livet, med den enkle og greie tittelen "Friendship".

Jeg må bare si at jeg er mer og mer begeistra for musikken Chris Stapleton leverer. Tre album altså, og her er ikke mainstreamprodusenter som former han til en "grå masse"-artist. Countryen lever i beste velgående takket være artister som Chris Stapleton, Colter Wall, Sturgill Simpson, Justin Townes Earle, Margo Price, Nikki Lane og Whitney Rose, artister som ikke går på akkord med sitt musikalske uttrykk.

Karakter: 6.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar