onsdag 29. mars 2017

The Mavericks - "Brand New Day"Du vet hva du får av The Mavericks. Floridagjengen med Raul Malo i spissen har et helt spesielt lydbilde med karibiske rytmer, blåsere, trekkspill, banjo og en svitsj innom jazz. Raul Malo har en følsom stemme fylt med patos og varemerket deres har vært heftige låter med småtriste tekster om forlist kjærlighet, som "All You Do Is Bring Me Down".

På dette nye albumet er brorparten av sangene mer lystige i teksten og rent musikalsk er de heftige låtene i flertall.

En låt jeg begynte å nynne på allerede under første lytt er "Damned (If You Do"), en veldig umiddelbar sang dette. Synd at den ikke er på YouTube. Men det er åpningssporet "Rolling Along", også her er Malo og Mavericks i storform:


Tittellåta er en annen låt med et tett og tøft lydbilde, mens jazzfansen får sitt i "I Think Of You". I "Goodnight Walz" viser Malo og bandet at de også behersker et mer roligere toneleie:


Jeg nevnte jazz og de tendensene finner vi i "Easy As It Seems" og spesielt "I Think of You", mens"I Will Be Yours" er en typisk herlig Maverickslåt, her er den akustisk med bare Raul Malo:


"Ride With Me" er også en favoritt fra denne skiva:


"I Wish You Well" er ei ballade som tekstmessig er tilbake i velkjent Mavericksland, om et forhold som går i knas før lystige "For The Ages", et låt med sterkt allsangpotensiale bringer enda et flott Mavericksalbum i havn.

I det hele tatt er det veldig trivelig at The Mavericks er for fullt tilbake som plateartister, dette er deres tredje album på fire år. Vi trenger denne unike musikken som de serverer oss.

Karakter: 5,5.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar