tirsdag 14. mars 2017

Amy Macdonald - "Under Stars"Amy Macdonald er ute med sitt 4. album og den skotske artisten viser at hun er blitt voksen, både i forhold til mer trøkk i stemma, mer rockepreg og mer variasjon i musikken. Fortsatt er det fengende låter i umiskjennelig Amy-sound, men her på "Under Stars" prøver hun seg også med noen mer rolige låter.

Åpningssporet "Dream On" viser en Amy Macdonald med mer modenhet i stemma, i en låt som ellers har et ganske likt lydbilde i forhold til det hun har gitt ut før:


Over til tittelsporet så finner vi en mer rocka Amy, og det fungerer også bra:


I "Down By the Water" og "Never Too Late" prøver hun seg ut i smulere musikalsk farvann enn på de tidligere albumene, her er fine "Never Too Late", i et konsertopptak som bare er en uke gammelt:
"Rise and Fall" er en sang i kjent Amystil, med en fin tekst (sangen starter på 0:45):


Til slutt tar jeg med "Prepare to Fall" som har en dramaturgi som jeg har sansen for. Begynner rolig og bygger seg sakte opp (sangen begynner på 1:25), her akustisk:


Dette albumet er umiskjennelig Amy Macdonald. Hun har en vel etablert stil som har gjort henne mektig populær. Utfordringa da blir fornying, og det var det lite av på album to og tre sjøl om jeg liker denne musikken veldig godt. "Under Stars" viser en Amy som nå tør å bevege seg litt utafor komfortsonen, og det synes jeg fungerer bra.

Dette albumet er også gitt ut i en DeLuxeversjon med 7 av låtene akustisk i tillegg til en akustisk cover av Springsteens "I'm On Fire".

Karakter: 5.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar