søndag 5. februar 2012

MGPDa er semifinalene historie og vi kian forberede oss til den store finalen i Spektrum lørdag. Og slik jeg ser det blir det i år den mest spennende og uvisse finalen på mange år.
Vi har f. eks. sondringa mellom Musikkpolitiet (som noen misforstått kaller kultureliten) og det folkelige. Vi så det i VG og Dagbladets dekning på nett etter gårsdagens semifinale i Florø. Tooji ble kjørt fram, mens vinnerne Bobby Bare/Petter Øien knapt nok ble nevnt i bisetninger. For meg et tegn på at Tooji seiler opp som Musikkpolitiets store yndling og at han vil få mye drahjelp derfra. Det vil også Nora Foss Al-Jabri, garantert! Musikkpolitiet i VG og Dagbladet vil prøve å dysse ned Øien/Bare og Plumbo, og da spørs det om folket gjennomskuer det? Samtidig vil nok Bare/Øien og Plumbo stjele stemmer fra hverandre og vi kan godt få folkets favoritter Bare/øien og Plumbo mot Musikkpolitiets favoritter, de som mange vil oppfatte som de som det er politisk korrekt og stemme på, Tooji og Nora.
Uansett, så har jeg gjort meg opp min mening om hvilke sanger jeg vil ha i Gullfinalen og det er:


1. Bobby Bare og Petter Øien - Ja, det er country og country har aldri vært det store I ESC. Men jeg liker den. En flott countrylåt som glir rett inn i øret og blir der. Vil kanskje ikke gi oss all verdens plassering i Baku, men en vet aldri, den vil stikke seg ut og det kan gi den en del stemmer. Og kommer den til finalen kan alt skje.2. Reidun Sæther - Definitivt den beste stemma i årets MGP. En knallsang, fengende og den har potensiale til å gjøre det godt internasjonalt hvis den vinner i Norge.3. Plumbo - Har fått mye pes av musikkpolitiet og de politisk korrekte. Men de la seg flate etter Soellemannsfadesa og folket har tilgitt, det er glemt. Og når jeg leser internasjonale reaksjoner så er det faktisk en del som liker "Ola Nordmann", de føler det er noe ekte norsk over den. Jeg liker den også, og der jeg før trodde den ville floppe internasjonalt er jeg ikke lenger så sikker på det.


4. The Carburetors - Rett fram rock'n roll, slikt liker jeg! Litt rundere i kantene enn Keep of Kalessin som burde og skulle ha vunnet for to år siden, men holder i lange baner for en enkel sjel som meg! Tror også denne vil gjøre det bra internasjonalt.Ser jeg stort på det så er det bare en sang jeg definitivt ikke vil ha som borsk vinner og det er Nora Foss Al-Jabri. Ja, hun har ei flott stemme og historien bak sangen er gripende. Men det er i mine ører likefullt en tvers igjennom kjedelig sang som ikke griper meg i det hele tatt. Og når en sang ikke griper meg får jeg heller ikke entusiasme i forhold til Eurovision hvis den skal representere oss. Så enkelt er det.

Tooji har en grei og fin dancelåt som vokser og som sagt, det vil være politisk korrekt å sende den til Baku. Yaseen og Julia Marie hadde en topp fremførelse i går og vant på det. Men koret som løfra sangen på slutten tillates ikke internasjonalt, der bare 6 har lov å være på scena. Tommy Fredvang har et godt sceneshow, men det er ikke mer enn en ordinær popsang. Malin sang surt og har ikke noe å gjøre internasjonalt. Til slutt skal vi ha med et wildcard som ikke blir offentliggjort før torsdag, men jeg har egentlig mine tvil om at den vil få med toppkampen å gjøre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar