mandag 11. november 2019

Emily Mae Winters - High Romance


Det kommer som alltid mye god musikk fra de britiske øyer og denne gang gjelder det Emily Mae Winters,  en ung engelsk artist som er ute med 2. studioalbum. Debuten "Siren Serenade" kom forøvrig i 2017.

Dette er fascinerende musikk. Deter  stort sett et noe dunkelt lydbilde, men det er fylt med drama og Winters har en mørk og spennende stemme. Det er bare et par låter som faller i kategorien fengende, likevel er dette utrolig spennende og mangefasettert musikk. Rett og slett gull for øregangene til tider. Åpningssporet Come Live In My Heart & Pay No Rent gir tydelige signaler om hvilket spor musikken på dette albumet følger:


This Land er også en nydelig låt, og jeg blir slått av hvilken fabelaktig stemme Emily Mae Winters har og hvordan den passer så fremragende til denne type musikk. Dette er noe som virkelig treffer meg. Dessuten elsker jeg dramaturgien i denne sangen, hvordan den sakte bygger seg opp til en mektig opplevelse:


Wildfire var visst den første singelen fra skiva og skiller seg musikalsk ut ved at den er fengende og litt lysere i uttrykket, men likefullt en låt som passer godt inn på denne skiva:


En annen sang jeg har forelska meg i er How Do You Fix a Broken Sun. Her også blir jeg slått av bredden i Winters' stemmeregister. Også her en fortryllende oppbygning av låten:


 Flaming Rose er den andre låten som har et fengende preg;


Would the World Stop Turning? er en besnærende låt med en spennende tekstmessig historie. Closer har litt rockelementer og der bandet bidrar med fascinerende bakgrunnskoring.

I det hele tatt så er spennende stikkordet for denne skiva. Ofte så er ikke dunkel musikk det som tiltaler meg, men Emily Mae Winters har en særegenhet i sin uttrykksmåte og en så sterk stemme at jeg likevel er blitt glad i det jeg hører på denne utgivelsen. Jeg håper virkelig at konsertarrangører også i Norge er oppmerksom på Winters åpenbare talent slik at de bringer henne til scener også her til lands. Interstate 20 - Oslo Americana Weekend førstk. januar ville f. eks. vært en perfekt anledning for et norskt publikum til å bli kjent med Emily Mae Winters og hennes musikk.

Karakter: 5,5.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar