tirsdag 16. februar 2016

R.I.P. Viola Beach


Fra venstre: Jack Dakin, River Reeves, Kris Leonard og Tomas Lowe. Foto: BBC.


Noen ganger så er det dessverre en tragedie som får dine øyne og ører opp for genuint musikalsk talent. I helgen ble vi alle sjokkert over den grusomme ulykken i Sverige som kostet livene til alle medlemmene av det engelske bandet Viola Beach og deres manager.

Det naturlige da er å gå til musikken disse unge som brutalt ble revet vekk rakk å lage. Og det jeg hører og ser er fire unge gutter i et band som viser at de har noe. Det er noe der, noe spesielt som kunne ha blitt noe stort. På "Boys That Sing" viser de nettopp det. Det er harmonier her som gir meg følelsen av dette var deres sound, hører du dette så vet du hvem det er, det er Viola Beach. Du hører det også på vokalist Kris Leonards karakteristiske stemme.

River Reeves (gitar), Tomas Lowe (bass), Kris Leonard (gitar og vokal) og Jack Dakin (trommer) levde ut drømmen sin. De levde og åndet for musikken, de hadde passion og kjærlighet til musikken, og de var på terskelen til noe stort. Hva de kunne ha blitt forsvant i vannet i Södertälje.

Dette opptaket er fra BBC Introducing, som jeg gjetter kan sammenlignes med Urørt på NRK:


Deres 1. singel: "Swings & Waterslides":


"Like A Fool", og da har vi de tre sangene disse talentfulle guttene rakk å gi ut. Her også kan du høre at de hadde sin egen sound. Og det er slike artister og band, som klarer å skape sin egen stil og sin egen sound som blir store:


"Get to Dancing" rakk de aldri å gi ut:


Sorgen er størst for deres familier, for hjembyen Warrington som mista unge gutter de var stolte over.  Vi andre kan bare reflektere over hva som kunne ha blitt.

R.I.P. gutter!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar