torsdag 24. januar 2013

Jan Werner


Bildet er henta fra nettavisen.no

Da Jan Werner Danielsen døde av hjertesvikt 29. september 2006, bare 30 år gammel mista vi en av våre aller fineste stemmer. Helt siden gjennombruddet da han vant Talentiaden i 1994 hadde han gledet nasjonen med strålende versjoner av både kjente og ukjente sanger. Hans stemme, som gikk over fire og en halv oktav var unik og budskapet om hans død ble mottatt med stor sorg og stort sjokk landet rundt.

Jan Werner ga ut fem soloalbum i tillegg til to album med Elisabeth Andreassen og et julealbum og en "Best of"-samling etter hans død. Dvs. hans siste soloalbum, "Stronger" ble utgitt som planlagt, like etter at Jan Werner døde, etter ønske og tillatelse fra familien. Sjøl om han solgte rundt en million album ble dette hans første og eneste listetopp på albumlista i VG.

Det er dette albumet jeg har, og når jeg lytter på det er det vanskelig å velge fordi det er så mye bra. Det er mye rolig musikk, men stemmen til Jan Werner gjør hver og en sang til en perle i seg sjøl.


Her er "Always There":


Remember Me":


Til slutt, "Strong":


En uke før han døde var Jan Werner og manager Febe Rognstad i Canada for å gjøre avtaler og legge planer i forhold til en internasjonal lansering, bl. a. en turné med The Canadian Tenors våren 2007. Etter mitt skjønn hadde han ale forutsetninger for å slå igjennom internasjonalt, men sånn ble det altså ikke.

R.I.P. Jan Werner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar