tirsdag 7. februar 2023

Elle King - Come Get Your Wife

Elle King stod på lista mi over artister jeg burde høre på, uten at jeg helt husker når og hvorfor hun kom med. Hvorsomer så fikk jeg for noen dager siden lyst til å sjekke henne ut, og så at hun kom med dette albumet 27. januar. Det er hennes tredje studioalbum, og allerede har hun fire Grammynominasjoner bak seg, to innenfor rock og to innenfor country.

Begynnelsen på skiva var ikke helt i min gate, men jeg merker at åpningslåten Ohio vokser på meg. Den er noe treg i starten, men tar seg godt opp etterhvert. Before You Met Me føler jeg blir en vel mye standard countryrocker, før vi får Try Jesus, som jeg ikke helt vet hvordan jeg skal karakterisere. Teksten handler om at en har så dårlige erfaringer med menn at en likegodt kan prøve ut Jesus. Musikalsk er det en flott låt, som naturlig nok får et lite gospelpreg over seg.

Men herifra og ut, så er dette et knallalbum, intet mindre! Duetten med Miranda Lambert, Drunk (And I Don't Want To Go Home) kom som singel for to år siden, og må ha vært en kanonhit. Den er strømmet 136 millioner ganger på Spotify, låten i seg sjøl er ei humørbombe, og med videoen blir den aldeles hysterisk. Det er så over the top at jeg bare elsker det!

Hva jeg skal velge videre er egentlig hipp som happ fordi jeg digger alle låtene. Det er både countryperler og mer rocka låter. Og Lucky er en av disse countryperlene, som er om sønnen hun fikk i 2021. Både fordi han heter det og fordi hun tydeligvis føler seg heldig som er på dette stedet i livet nå, etter en fortid som visstnok ikke har vært helt A4.

Worth A Shot er den andre sangen der King har med en duettpartner, her Dierks Bentley. Også dette en kul låt.


 Bonafide er en fengende og god countrylåt, her i en mer akustisk utgave som jeg liker meget godt:

Men Elle King er også en rocker, noe vi får servert i Out Younder, som er en låt med et herlig driv. 

I det hele tatt synes jeg det er deilig med et album der jeg både får rock og country av godt merke. King behersker begge deler til fulle, og det gjør at dette er et album jeg har blitt skikkelig glad i. På avslutningssporet Love Go By er hun også innom bluesen i en låt der hun får brukt hele sitt stemmeregister i en kraftfull opptreden.

Så ja, dette albumet fra Elle King kan jeg trygt anbefale!

Karakter: 5,5/6.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar