lørdag 10. september 2022

Nick Nace - The Harder Stuff


 

Bortsett fra at han er fra Canada er ikke Nick Nace en countryartist jeg vet mye om, men det jeg vet er at jeg liker musikken på dette albumet som han ga ut 29. juli. Iflg. biografien hans på Spotify er dette hans 2. album, debuten Wrestling with the Mystery kom i 2019. Det er en fin blanding av rolige låter og mer up tempo, og jeg liker begge deler.

Han starter med tre låter av den litt rolige sorten, men likefullt merker jeg et moderne lydbilde. Det er heller ikke svulstig, og det er ikke platt slik det ofte blir når det blir mer pop enn country. Jeg hører at det er country i bunn, og det liker jeg. There's No Music In Music City er en beskrivelse av Nashville under pandemien. En musikkby som plutselig stod stille. Og da skal vi også huske på at bare få dager før verden stengte ned så ble Nashville rammet av et fryktelig uvær som tok flere liv og som la flere bygninger, deriblant en del konsertlokaler i grus. Derfor var det en by som ble dobbelt rammet i mars 2020.

The Rio Grande on Christmas Eve gir oss som tittelen antyder et litt sydlandsk drag over musikken. En trivelig låt dette.

The Piece That Fits er en nydelig, melodiøs sak med en sterk historie som jeg synes Nace formidler på en fortreffelig måte. Dette er musikk som gir meg en indre ro, rett og slett.

Låten som er blitt min største favoritt, og som har fått plassen på min spilleliste over Årets sanger er The Skin of Our Teeth. En livat, deilig låt om det å klare seg ... såvidt. Vi har nok alle opplevd perioder i livet der vi har det stramt, men at vi likevel opplever at vi klarer oss. Det er på hekta, men vi kommer oss igjennom. Det er det denne sangen handler om, og det er skikkelig gladcountry som jeg bare elsker.

Tittellåten The Harder Stuff må også med, om når vi møter motgang og livet oppleves tøft. Igjen nydelig formidlet av Nace:

Kun en av de ti låtene jeg ikke får helt under huden, så alt i alt et solid og moderne countryalbum av en for meg helt ukjent artist. Skal bli spennende å høre hva denne Nick Nace kommer med framover!

Karakter: 5,5/6.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar