torsdag 20. september 2018

Old Crow Medicine Show - Volunteer



Old Crow Medicine Show har eksistert i 20 år, men dette er bare deres 6. studioalbum. Men de har vært mer produktive enn som så, ifjor markerte de 50-årsjubileet for Bob Dylans "Blonde on Blonde" med å spille inn et livealbum med sin tolkning av denne legendariske skiva.

OCMS er et americanaband med sterk islett av bluegrass og de har to Grammypriser på hylla, den siste for årets folkalbum i 2014. Beste plassering på Billboard Hot 100 er 15 og på countryalbumlista er 4. plass det beste de har oppnådd. Og i 2013 ble de tatt inn i sjølveste Grand Ole Opry. Et morsomt funfact er at OCMS er opphavet til Darius Ruckers hit Wagon Wheel, henta dra deres sjøltitulerte album fra 2004.

Så med andre ord er dette drevne karer som er dedikerte til sin musikk, og de lager skikkelig liv, men også nærhet og varme på "Volunteer", der de har fått med seg ingen ringere enn Dave Cobb som produsent. Nesten alt den mannen tar i blir til gull, så også her.

Åpningssporet Flicker & Shine er så hesblesende bluegrass at sjøl Øystein Sunde i sine velmakstdager hadde slitt med å henge med på tempoet.

Tempoet roes litt ned på A World Away, som er blitt en av mine favoritter på skiva:


OCMS har bragt banjoen til heder og verdighet igjen og har bl. a. vært til inspirasjon for engelske Mumford & Sons. Her er er en liveversjon av fengende Child of the Mississippi:


Ketch Secor er en livat vokalist og en utsøkt banjospiller. Dixie Avenue er også en herlig liten sak:


Men OCMS kan også være i det litt mer ettertenksomme hjørnet og Homecoming Party er et utsøkt eksempel på det:


I samme kategori er det like vakre avslutningssporet Whirlwind:


Dette er et album som jeg er blitt skikkelig glad i og der jeg blir kjent med et band som har en enormt smittende spilleglede og dyp kjærlighet til og respekt for den sjangeren de beveger seg i. De har da også plass til en mer balladelignende låt i Look Away mens Shout Moutain Music er livsbejaende bluegrass. I The Good Stuff blir den gode festen hyllet og vi har også mer rolige felebaserte Old Hickory.

Med dette albumet beviser Old Crow Medicine Show at de er blant de beste utøverne av ekte og nær americana. Anbefales på det varmeste!

Karakter: 5,5.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar