lørdag 29. april 2017

Eurovision 2017 - Semifinale 2


 2. semifinale står på menyen i dag, og det er som regel der at vi her på berget prøver oss. Jeg mener at vi skal ha meget gode sjanser til å gå videre i år, slik at vi blir å finne i den store finalen 13. mai. Vel, da er det bare å hoppe i det:

1. Serbia - Tijana Bogicevic - "In Too Deep"


Liker den litt råe stemma til Tijana, og dette er en en småmektig poplåt med mange fasetter. Kanskje litt for mange til tider, men slett ikke dårlig start på denne semien.


Karakter: 4 (23).

2. Østerrike - Nathan Trent - "Running On Air" En småpen sak i Ed Sheeranland er det Østerrike kommer med i år. Han virker til å ha bra med humør, men det smitter ikke helt på meg. Blir litt oppstykka synes jeg, men refrenget er ikke så verst.

Karakter: 3,5 (25).


3. Makedonia - Jana Burceska - "Dance Alone"Makedonia har ikke akkurat skint siden de ble med i Eurovision, men i år tar de grep! Dette er en sterk poplåt med et tøft beat og et veldig catchy refreng som setter seg tvert. Jeg tror ikke jeg tar munnen for full når jeg sier at dette blir deres beste plassering noensinne, uten at jeg har helt oversikt over rekorden deres til nå.


Karakter: 5,5 (9).

4. Malta - Claudia Faniello - "Breathlessly"


Malta er vel det mest Eurovisiongærne landet som ikke har vunnet ennå, og derfor unner jeg de virkelig en seier. Men jeg tror ikke den kommer i år heller. Joda, det er ingen seig ballade de kommer med, og den har en del fine elementer. Men jeg er redd den rett og slett blir for tradisjonell. Når det er sagt, denne har vokst hos meg og jeg er muligens strengere enn sjøl Bård skolemester i min karaktergiving her......

Karakter: 2,5 (35).

5. Romania - Ilinca feat. Alex Florea - "Yodel It!"


Årets elsk- eller hatlåt kommer fra Romania! Jodling kombinert med rap er sært, og jeg synes rappinga trekker ned sangen. Men herre min, disse to har det artig på scena og sangen er egentlig ei humørbombe. Her også føler jeg meg litt vel streng, men det er nok fordi det er først helt på tampen at jodlinga tar av slik den skal.

Karakter: 3 (30).

6. Nederland - O'G3NE - "Lights and Shadows"


Nederland har tatt grep de tre siste årene og har levert skikkelige godlåter. Men ikke i år dessverre. Joda, de kan synge disse tre søstrene, men jeg synes det rett og slett blir for rotete. Jeg får ikke helt tak på denne sangen, dessverre.

Karakter: 3,5 (28).

7. Ungarn - Joci Pápai - "Origio"


For første gang blir en sang framført på romani i Eurovision, så det skal Ungarn ha kred for. Men jeg får litt den samme følelsen som med Portugal, at det er en låt som vil slå godt an hos fagjuryene. Men dette er ikke min musikk rett og slett, beklager Ungarn.

Karakter: 1,5 (41).

8. Danmark - Anja - "Where I Am"Synd å si det, men etter at Emmelie de Forest dro hjem seieren i -13 så har det vært mest dusinvare fra våre danske venner. Og sjøl om Anja har en mer enn godkjent stemme så føler jeg at det er melodien i år også. Rett og slett en låt som ikke helt får fram godfølelsen hos meg.

Karakter: 3,5 (27).

9. Irland - Brendan Murray - "Dying To Try"


Irland er en Eurovisionstormakt som har skuffa kapitalt omtrent på hele 2000-tallet. Kanskje klarer de å rette opp noe av inntrykket i år, for dette er en av de beste balladene. Brendan Murray høres ut som en førpubertal guttunge, men har mye pasjon når han kommer til refrenget. Melodien er også besnærende, og jeg håper derfor at Irland om ikke anna karrer seg til finale i år.

Karakter: 4,5 (20).

10. San Marino - Valentina Monetta & Jimmie Wilson - "Spirit Of The Night"


Jeg synes det er flott at San Marino ikke gir seg sjøl om de bare én gang har kommet til finalen. Dronninga Valentina Monetta er tilbake for 4. gang, og dette er en sang som bunner de fleste lister. Vi skal nemlig tilbake til sen 70-talls discogolv. Men jeg er ikke av de som totalslakter denne, for det er en tung og heftig beat her, og refrenget er fengende. Likevel blir det nok ikke finale i år heller.

Karakter: 3 (33).

11. Kroatia - "Jacques Houdek - "My Friend"


Så får vi en som synger flerstemt med seg sjøl, det er vel bare i Eurovision det går an! Må være et multitalent denne Houdek, og det skal bli spennende å se hvordan han turnerer dette på scena. Uansett, jeg synes ikke dette er dårlig sjøl om den fæle felegnikkinga på 1:45 og noen sekunder utover trekker ned.

Karakter: 4,5 (20).

12. Norge - JOWST - "Grab The Moment"


Så er det vår tur og jeg må si at det var en stor overraskelse for meg at JOWST skulle vinne i Norge. For meg var den ikke på radaren i det hele tatt før MGP, og jeg ble umiddelbart skuffa over at Ammunition tapte for denne. Vi hadde da også en tenåring i huset som sa han ble lei av "Grab The Moment" etter første strofe og som også ville ha Ammunition. Men den vokser hos meg, og i denne semien skal denne gå greit gå videre. Meget bra refreng og jeg blir ikke kjempeoverraska om vi klarer å knive oss inn i Topp 10.

Karakter: 5 (16).

13. Sveits - Timebelle - "Apollo"


Slett ikke verst fra Sveits heller, refrenget har en bra hook, men varer kanskje ikke langt nok i forhold til versene. Ikke en låt som vinner hele sulamitten dette, men bør i mine ører gå til finale.

Karakter: 5 (19).

14. Hviterussland - Naviband - "Historyja Majho Zyccia (Story Of My Life)" Jeg trodde aldri, aldri at jeg kom til å elske et bidrag fra Hviterussland! Dels pga. diktatoren Lukatsjenkos sterke ønske om å få arrangere Eurovision for å sole seg i glansen, men også fordi de har levert dvaske poplåter. Men så kommer de altså med denne herlige saken som gir meg helt gåsehud. Det er så ekte, det er så nært og det er med et så smittende humør at jeg smelter totalt. Såpass at jeg gir blaffen i om Lukatsjenko får vilja si..... Ekte og nær musikk med sjel og humør trumfer alt!

Karakter: 6 (5).

15. Bulgaria - Kristian Kostov - "Beautiful Mess"


Kan noen vennligst fortelle meg hvorfor denne gudsjammerlig kjedelige saken her er blant årets oddsfavoritter? Det er mer enn jeg kan fatte og begripe. At 17-åringen har ei sterk stemme for alderen hjelper ikke det grann, dette er en sang som berører meg midt i ryggen.

Karakter: 2 (39).

16. Litauen - Fusedmarc - "Rain of Revolution"


Etter en maratonutvelgelse bestående av 51 låter endte Litauen opp med å sende denne fra et av sine mest populære band. Den ligger veldig langt nede på de fleste lister, men jeg synes ikke dette er så halvgæærnt. For den skiller seg ut, og det er en tung og heftig bass her som bærer låten sammen med en energisk vokalist. En del spennende elementer er det også i musikken, så jeg vil si at det er et modig valg av Litauen dette.

Karakter: 4 (21).

17. Estland - Koit Tomme and Laura - "Verona"


Et av mine favorittland i Eurovision skuffer ikke i år heller. Skulle egentlig vært lei meg for at mitt store estiske idol Lenna Kuurmaa (Vanilla Ninja) ikke nådde opp i år heller, men når de sender en så sterk poplåt som dette skal jeg ikke klage. Det er ingen nyvinning, men det er en sykt fengende låt som gir meg skikkelig godfot. Skal til Tallinn to uker etter finalen, og jeg har ingenting imot om vi da besøker den regjerende Eurovisionvinneren!

Karakter: 6 (3).

18. Israel - IMRI - "I Feel Alive"Israel avslutter semifinalene og denne her er ikke dum. Skikkelig fengende og bøtter av humør. Jeg blir hekta og kan ikke skjønne anna enn at en Topp 10-plassering er innen rekkevidde for Israel i år. Ihvertfall deilig at de kommer med denne etter to år med skikkelig traurige låter.

Karakter: 5,5 (12).

Utifra dette så er det følgende land jeg ønsker videre fra denne semien:

Estland
Hviterussland
Makedonia
Israel
Norge
Sveits
Irland
Kroatia
Litauen
Serbia

Realiteten blir nok en smule annerledes. Jeg tror Sveits, Kroatia og Litauen skal få slite og at forhåndshypen sender Bulgaria og Ungarn videre. Jeg har også en snikende følelse av at Østerrike klorer seg til finalen.

Fasiten her får vi altså 11. mai!

PS: Bildet øverst er av Koit Tomme og Laura fra Estland.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar