søndag 21. oktober 2012

Chip Taylor & Carrie Rodriguez


Chip Taylors egentlige navn er James Wesley Voigt og han er bror til skuespiller Jon Voight og da onkel til skuespiller Angelina Jolie. Han er en velkjent artist innen folk og americana. Hans mest kjente sang er "Wild Thing" som ble en hit for The Troggs i 1966 og som Jimi Hendrix hadde en legendarisk liveopptreden med året etter.

Fra 2002 til 2005 ga Chip Taylor ut tre album med Carrie Rodriguez, en artist jeg skrev om for få dager siden: "Let's Leave This Town" (2002), "The Trouble With Humans" (2003) og den kritikerroste "Red Dog Tracks" (2005). Jeg har den første og den siste av disse, og her er mye herlig folk/americana.

Fra "Let's Leave This Town, den utrolig fengende "Sweet Tequila Blues":


Fra "Red Dog Tracks", "Keep Your Hat On Jenny" og videoen som gjorde at jeg oppdaga Chip og Carrie, da den var med på "Country Jukeboks" på NRK for noen år siden:


Og "Must Be The Whiskey":


Siden 2005 har Carrie og Chip konsentrert seg om sine solokarrierer. Uansett, musikken de ga ut sammen mellom 2002 og 2005 var prima, og jeg håper flere får ørene opp for disse to. Både sammen og hver for seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar