mandag 2. desember 2019

Josh Rennie-Hynes - Patterns


Josh Rennie-Hynes er australieren som forlot en gryende stor karriere i hjemlandet som halvparten av duoen The Ahern Brothers til fordel for først Austin, Texas og så Nashville for å forfølge drømmen om en solokarriere. Det var et Nashville Songwriters Syndicate-stipend gitt av Australian Council of the Arts som førte han til Nashville ifjor og i slutten av september i år forelå hans 3. soloalbum. Jeg ble oppmerksom på han takket være en solid anmeldelse av denne skiva på det eminente norske nettstedet Dust of Daylight, som er flinke til å trekke fram gode artister innen americana, country og sørstatsrock som i utganspunktet ikke er så kjente her til lands.

De som tror at det her er country tar feil, dette er rock ispedd americana og til dels av den fengende sorten. Jeg liker spesielt godt starten av dette 12 spor store albumet, og Standing Still forteller meg mye om hva som er i vente utover på skiva:


Jeg hører at Rennie-Hynes er en eminent gitarist og jeg elsker hvordan han trakterer gitaren på flere av låtene. Han lar seg sjøl briljere i instrumentaldelene av låtene og det setter jeg pris på. Jeg merker også at han henter inspirasjon fra flere hold, jeg hører f. eks. litt Springsteen og jeg hører litt mer psykedeliske elementer, samtidig som at det er tydelig at dette er hans eget lydbilde. Her er en fin liveversjon av Chapter:


Jeg liker også meget godt Caught in a Dream, som er en 5 min. fengende rocker, mens Stay, sammen med duetten Home to You med Erin Rae som avslutter det hele er platas mest nedpå sanger. Derfor passer det bra at Rennie-Hynes har spilt inn en akustisk video med den:


Skivas største høydepunkt er for meg High Road, en kul rockelåt der jeg vil framheve Rennie-Hynes' behagelige stemme som sammen med fengende musikk gjør dette til en knallgod opplevelse:


Av andre låter jeg vil framheve kan jeg nevne Borrowing Time som går i et mer roligere toneleie, men som likevel fungerer meget godt og All of Time som er skivas røffeste låt med en del herlig gitarspill. Så er det et par låter som blir litt stillestående for meg, men det forhindrer ikke at dette er jevnt over ei plate som sterkt tiltaler meg. Josh Rennie-Hynes er en ung og spennende artist som det skal bli meget interessant å følge framover.

Karakter: 5.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar