lørdag 14. desember 2019

Michaela Anne - Desert Dove


Her har jeg begynt å få et lite bilde av hvordan min liste over Årets album vil se ut fra toppen av, og så kommer det altså inn et par skiver midt på oppløpssida som forpurrer hele greia...... Ikke minst denne, det 3. albumet fra amerikanske Michaela Anne. En artist som debuterte i 2014 med "Ease My Mind" og fikk fort mye oppmerksomhet. "Bright Lights and the Fame" kom to år senere og i fjor gjorde hun det litt motsatte av standarden, hun flytta fra Nashville og til California før hun starta innspillinga av dette albumet.

Med seg har hun musikere som bl. a. har spilt med Dwight Yoakam, Jim Lauderdale, Margo Price og Kacey Musgraves og på produsentsida har hun bl. a. Sam Outlaw, som jeg har skrevet om før. Og disse inspirasjonene høres, men det er ikke bare det, Michaela Annes talent skinner også kraftig igjennom. Så kraftig at dette er et album som har bergtatt meg med et særegent lydbilde, med uhørt vakre harmonier og en en fløyselsmyk og henførende stemme. Hør bare her på One Heart, sjøl om denne liveversjonen lydmessig sett kunne vært bedre:


Det er utrolig vanskelig å velge ut noen, for alle låtene er bare helt nydelige. Men det er likevel tre som står helt ut, først Tattered, Torn and Blue (And Crazy), en unnskyld uttrykket drittøff låt.


Egentlig er det noe nytt og uventa som krydrer nesten hver eneste av de 11 låtene på skiva. Lydbildet som er på ovennevnte låt finnes ikke på noen andre, og det samme kan sies om Somebody New:


Så har vi tittelsporet da. Vakrere sang har jeg rett og slett ikke hørt i år, punktum! Dette er bare ren nytelse fra start til slutt:


Jeg kan høre litt Emmylou Harris hist og her, og at Michaela Anne har potensialet til å bli like stor er helt sikkert. Jeg blir ihvertfall tatt med på en musikalsk reise der jeg sitter igjen med en uendelig indre ro. Til slutt tar jeg med I'm Not the Fire:


Jeg skal ikke foregripe noe, men at dette er ei skive som alvorlig snuser på en pallplass på lista over Årets album hos meg er ihvertfall helt sikkert. Innertier de luxe, ferdig snakka!

Karakter: 6.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar