lørdag 21. desember 2019

Årets låter 2019: 51 - 60


Illustrasjonsfoto av Jack Stillwater, foto: Rootsy Music 

51. Ann-Louise Hansson - Kärleken Finns Kvar


Veteranen Ann-Louise Hansson stilte opp i Melodifestivalen i år med denne hyllesten til sin avdøde venninne Barbro (Lill-Babs?) og til kjærligheten, for kjærligheten står igjen sjøl om en mister noen en er glad i. En fengende godlåt.

52. The Highwomen - Redisigning Women


Amanda Shires' idé om en kvinnelig supergruppe innen countryen for å demme opp for at mannlige artister får 80 - 90% av spilletida på radio ble en suksess. Hun fikk meg seg Brandi Carlile, Maren Morris og Natalie Hemby og denne første singelen ble på en måte deres anthem framført av fire utrolig gode artister.

53. Victoria George - Sweet Amnesia


En herlig fengende låt om at det nok ikke er så lurt å ta tilbake en eks en ikke har hatt de beste erfaringene med, og at en må ha vært passe i svima som gjorde det.

54. Madrugada - Half-Light


Det er herlig å ha Madrugada tilbake og det var en stor opplevelse å oppleve de på Romsdalsmuseet på Moldejazz i år. Sivert Høyem er vår beste mannlige sanger og han beviser det igjen på denne låten som er henta fra filmen om Roald Amundsen.

55. Jack Stillwater - Broken Hearted Town

Vi har et meget bra band innen americanasjangeren i Jack Stillwater, og jeg var så heldig å oppleve de live på Moskus i Trondheim i år. De kom med et kvalitetsalbum i år, og denne låten her, med blåsere, er rett og slett ei perle. Dessverre er den ikke på YouTube, så her må jeg henvise til Spotify eller andre strømmetjenester for å finne den.

56. The Ponderosa Aces - Simpler Life


Dette er en herlig fengende låt fra Californiabaserte The Ponderosa Aces. Virkelig en feelgoodlåt med deilige harmonier.

57. Within Temptation - Mad World


Within Temptation er en av grunnene til at jeg har bevilga meg festivalpass også til neste års Tons of Rock. De spiller en type metal som er helt etter hjertet mitt, og med en aldeles strålende vokalist i Sharon den Adel er jeg overbevist om at det blir en stor opplevelse. De ga ut et kanonalbum i år, og Mad World er en rå og fengende låt, og dessverre passer den godt på tida vi lever i.

58. Anouk - It's A New Day


Anouk dedikerer denne strålende sangen til kvinner som har vist vei for sine søstre og vist at verden er åpen og at ingenting skal hindre kvinner verden over til å nå sine mål og drømmer for sine liv.

59. Jennifer Nettles - I Can Do Hard Things


Jennifer Nettles med sterk EP i år, og dette er også en empowermentsang til alle verdens kvinner om at alt er mulig. Igjen en aldeles nydelig vokal fra en av vår tids beste kvinnelige sangstemmer.

60. My Darling Clementine - Stranger in the House


En herlig låt til fra My Darling Clementines EP der de tolker Elvis Costellos countrylåter. Igjen framført med nærhet og kjærlighet til det materialet de arbeider med..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar