mandag 31. desember 2012

Hanne Mette


Bildet er henta fra tylden.no

På siste dag av 2012 blir det altså en dose danseband. En utskjelt sjanger som blir sett ned på av mange fordi musikken etter manges mening er for enkel. Og ja, noe av det som serveres på "Dansefot Jukeboks" på NRK1 lørdagsnatta er sånn at du ikke vet om du skal flire eller grine.......

Men som i alle typer musikk er det også her lett å høre hva som er bra, hva som er kvalitet. Derfor er det litt danseband jeg hører på også, som Anne Nørdsti, Pegasus, Ingemars og artisten jeg skal prestentere i dag, Hanne Mette Gunnarsrud. Hun var tidligere vokalist i Contrazt, et band fruen er fan av. Hun ga seg der fordi det etterhvert ble vanskelig å kombinere med det å være aleneforsørger.

Men Hanne Mette ga seg ikke helt med musikken og kom med soloalbum i 2011. Det er fruen som har kjøpt Contraztplater, men det var faktisk jeg som kjøpte Hannes Mettes solodebut "Vår". Og det er mye bra dansebandmusikk her og altså, mye bedre enn mye av det som blir vist på "Danseband Jukeboks".

Først en sang mange menn nok kan kjenne seg igjen i: "Små Gutter, Store Menn":


"Bygda Mi", som faktisk er en bra tekst med tanke på hvor en har sine røtter og det å ta vare på verdiene vi finner også på små steder:


Til slutt kan jeg ikke dy meg og må ta med bonussporet på "Vår", "Min Første Natt" sammen med Tommy Nilsen fra Pegasus. Tommy er til tider vel fjollete i videoen, men det hindrer ikke at jeg synes dette er an av de beste dansebandlåtene jeg har hørt:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar