lørdag 29. desember 2012

Gretchen Wilson


Bildet er fra last.fm

Jeg ble oppmerksom på Gretchen Wilson da hun opptrådte på "Sommeråpent" på NRK1 for en del år siden. Jeg regner med hun da framførte "Redneck Woman", hiten fra hennes debutalbum "Here For The Party". Den nådde 1. plass på Billboards countrysingleliste:


"Here For The Party" kom i 2004, og jeg tar også med "Pochahontas Proud": Nei, det har ingenting med heltinna fra Disneys animasjonsfilm, men rett og slett om at hun ønsker å gjrøre hjembyen sin stolt. Gretchen Wilson er nemlig født i Pochahontas, Illinois av en mor som var 16 da hun fikk henne og en far som stakk før hun fylte to. Gretchen vokste opp i fattigdom og slutta skolen som 15-åring for å jobbe, men hennes sangtalent har altså snudd livet opp ned for henne:


Oppfølgeren "All Jacked Up" kom i 2005, og den gikk til topps på Billboard 200, singlelista for alle sjangre. Her er tittelsporet:


"I Dont't Feel For Loving You Today":


Album nr. 3, "One of the Boys" kom i 2007, tittelsporet:




Den nydelige balladen "Come To Bed" med John Rich fra Big & Rich:


 

Dette er de tre albumene jeg har med Gretchen Wilson. Hun har danna sitt eget plateselskap og kom ut med "I Got Your Country Right Here" i 2010, og et 5. album er i komminga. 

Informasjonen her er henta fra Gretchen Wilsons Wikipediaside. Der kommer det også fram at hun er stor fan av Heart, et band som har hatt stor innflytelse på hennes karriere, og hun har flere ganger opptrådt sammen med vokalist Ann Wilson og gitarist Nancy Wilson.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar