torsdag 20. desember 2012

Faith Hill


Bildet er henta fra comediansandspeakers.com

Faith Hill er nest etter Dolly Parton countryens store diva. Og hun og ektemann Tim McGraw er det store glamourparet i countryen, sjøl om de i det siste har fått sterk konkurranse av yngre Miranda Lambert og Blake Shelton.

Hun debuterte med et smell med "Take Me As I Am" i 1993 hvor hun fikk en kjempehit med "Wild One", som ble den første sangen som klarte å være fire strake uker på 1. plass på Billborads countrysingelliste på 30 år. Året etter gikk hennes ekteskap med produsenten Daniel Hill i stykker. Album nr. 2 "It Matters To Me" kom i 1995 og ble en ny suksess.

I 1996 la så Faith Hill ut på turné med Tim McGraw, og det endte altså med ekteskap og tre døtre. Siden de gifta seg har Faith og Tim klart å etterleve prinsippet om ikke å være fra hverandre utover tre dager. Etter et par års pause grunna familieliv og fødsler var Faith tilbake i rampelyset med "Faith" i 1998, og en periode med mer pop og crossovermusikk fra Faiths side starta.

Jeg har et album med Faith Hill, "Fireflies" fra 2005 som var hennes retur til countryen. Albumet debuterte på 1. plass på Billboard 200 for alle sjangre, og turneen hun la ut på sammen med ektemannen året etter, "Soul2Soul II Tour" ble den til da største countryturneen målt i omsetning.

Det er egentlig vanskelig å sette ord på hvor stor Faith Hill er som artist, men det sier sitt når Billboard på slutten av 2009 kåra henne til "No. 1 Adult Contemporary artist of the decade 2000–2009". Det er rett og slett en superstar vi snakker om her og jeg og fruen var så heldige å oppleve henne på scena under Country Music Festival i Nashville i juni 2008.

Fra Fireflies har jeg først valgt hiten "Mississippi Girl", spesialskrevet til Faith Hill av John Rich fra Big & Rich og Adam Shohenfield fra MuzikMafia og er en tilnærma sjølbiografisk sang om Faiths liv:


Så den mektige duetten mellom ekteparet Faith Hill og Tim McGraw, "Like We Never Loved At All":


Til slutt: "We've Got Nothing But Love To Prove":


Opplysningene i dette innlegget er henta fra Faith Hills Wikipediaside.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar