fredag 18. desember 2020

Årets sanger 2020: 90 - 81

 90. Leslie Roy - Story of My Life


Eurovision Song Contest ble avlyst i år, som mye annet innen musikkens verden. Men alle 41 låtene som skulle delta var klare, og av de var det Irland og Leslie Roy som jeg likte aller best. En skikkelig gladlåt som ga meg den gode Eurovision-følelsen før det hele ble avlyst. Heldigvis har irene nå offentliggjort at Leslie Roy får sjansen igjen i 2021, og det gleder jeg meg til.

89. Kari Rueslåtten - Svever

For første gang på over 20 år kom Kari Rueslåtten i år ut med et album med norskspråklige tekster. Og for et album, mange deilige sanger med røtter i norsk folkemusikk. Noen av de presenterte hun i en online-konsert fra et tomt Moskus i Trondheim, en av de beste konsertene jeg har overvært i år. Best av de alle på plata er etter min smak denne her, aldeles nydelig. 

88. Ida Jenshus - Heim Igjen


Ida Jenshus' første sang på norsk, en sang som er et bestillingsverk for et prosjekt som er laget for å gi barn og ungdommer en liten timeout før de vender tilbake til hjemmet sitt. Som tidligere barnevernsansatt er det et opplegg jeg brenner for, er det mulig så må barn og unge få bo der de har sine røtter. Tusen takk til Ida for å manifestere dette på en så nydelig måte som dette!

87. Lilly Hiatt - Walking Proof


Jeg har vært fan av Lilly Hiatt siden hennes "Trinity Lane"-album i 2017 som var et oppgjør med hennes tid som rusmisbruker. Jeg var på en strålende konsert med henne i mai 2018 på Moskus i Trondheim. I år kom hun med et litt lysere album tematisk sett. Tittellåten er et nydelig eksempel på det.

86. Michaela Ann - Good Times


Med "Desert Dove" ga Michaela Ann meg det albumet jeg likte 4. best ifjor. Og i år kom hun med "Good Times", en sang vi virkelig trengte i en vond og vanskelig tid, med bud om at gode tider, de vil komme igjen. Og jeg venter med spenning fram til neste album fra denne strålende artisten. 

85. LÉON - And It Breaks My Heart


Jeg vet ikke mye om artisten LÉON, men det jeg vet er at akkurat denne sangen og denne stemmen bergtok meg da jeg ble eksponert for den. Og det holder i lange baner i min bok.

84. Courtney Marie Andrews - Burlap String


Det var 2018-albumet "May Your Kindness Remain" som fikk ørene mine opp for Courtney Marie Andrews. Og med årets "Old Flowers" befesta hun stillingen som en artist det er vel verdt å lytte til, med melodiøse og vakre sanger. Ingen vakrere enn denne her, som jeg bare elsker.

83. Mary Chapin Carpenter - American Stooge


Mary Chapin Carpenter har ikke lagt skjul på hvem denne sangen er om, Lindsay Graham. Den framtredende republikanske politikeren som har støtta DT i tykt og tynt. Ikke fordi han er enig med han, men fordi det gagner han. Altså, en ekte American Stooge.....

82. Becky Warren - Drunk Tonight

Becky Warrens album "The Sick Season" er ikke om pandemien, men om hennes erfaringer som psykisk syk. Et meget sterkt album og der også denne sangen som er om trangen til bare å drikke seg snydens og glemme det en sliter med er et sterkt manifest om at livet ikke er for amatører.

81. Ashley McBryde - Shut Up Sheila

Rent musikalsk er ikke dette sangen jeg liker best fra årets album fra Ashley McBryde, "Never Will", men den ultrasterke teksten gjør dette til 2020's "Harper Valley PTA"/"Fru Johnsen". Denne sangen har anthem-potensiale. For meg som humanist og ikke-troende så er det å høre dette fra en amerikansk artist med sine røtter i countryen bare helt enormt befriende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar