tirsdag 22. desember 2020

Årets sanger 2020: 50 - 41

 50. Amy Macdonald - Statues

 

Jeg elsker musikken til Amy Macdonald, med den sterke innflytelsen fra skotsk musikkultur. Nytt album i år der jeg falt spesielt om denne sangen her om barndomsgata og om nabogutten som har foreldre som ikke har tid til han. Fengende og deilig!

49. Lori McKenna - The Balladeer

Enda en vakker stemme i Lora McKenna og denne sangen her er bare skjønn. Lytt til denne historien som Lori McKenna her forteller, det er nok en del artister som har opplevd det hun synger om her.

48. Bon Jovi - Lower the Flag

Bon Jovi med kanskje sitt mest politiske album, gitt ut få uker før det viktigste presidentvalget i USA i min levetid. Her er det alle skoleskyting-tragediene som er tema. Sterkt, dette går inn i margen.

47. Tix - Karantene


Så til årets tema, coronapandemien. Den har gitt oss flere sanger vi ellers ikke hadde fått og jeg har samla de i et lite felt her. Denne fra Tix er underholdende og fengende og er en sang vi trengte dette året her. Et år der Tix ble den mest strømma norske artisten, og der det var sterkt å se han som lørdagsgjest i Dagsrevyen der han bl. a. fortalte om sitt liv med Tourettes.

46. Resistieré 2020 - Resistieré

Spanske artisters takk til helsearbeiderne som har stått fremst i kampen mot pandemien, men også en hilsen til sitt folk, til sine fans, om at dette skal vi komme oss gjennom. Fengende og livsbejaende.

45. Diodato - Fai Rumore

San Removinneren som ble en anthem for et hardt prøvet italiensk folk i den første grusomme bølgen de fikk med pandemien. "Fai Rumore" ble sunget fra verandaene til et folk i karantene, rett og slett rørende.

44. Bon Jovi & Jennifer Nettles - Do What You Can

Som med Who Says You Can't Go Home for 15 år siden hentet Bon Jovi Jennifer Nettles fra Sugarland til en countryversjon av en av sine sanger. Og hvem er bedre enn en av mine største vokalistfavoritter som duettpartner, og de gjør denne corona-sangen aldeles nydelig!

43. The Struts feat. Robbie Williams - Strange Days

Det engelske bandet The Struts er et nytt bekjentskap for meg, men denne sangen de gjør sammen med Robbie Williams om de rare dagene vi går gjennom nå er bare helt majestetisk.  "Science fiction has become reality"......

42. Willie Nelson - We Are the Cowboys

Willie Nelson er 87 år, men gir fortsatt ut musikk, det er rett og slett imponerende! Og dette her er en flott hyllest til cowboyen, det kan ikke gjøres bedre enn hva Good Ol' Willie gjør her!

41. Roy Lønhøiden - Fra Hånd Til Munn


Jeg har nevnt konserten med Johan Berggren og Roy Lønhøiden på Moskus i Trondheim i høst. Lønhøiden er etter min mening en av de aller beste låtskriverne vi har her til lands. Tekstene hans er stor poesi. Denne singelen kom i mai og det gir meg håp om et flott album i 2021.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar