mandag 21. desember 2020

Årets sanger 2020: 60 - 51

 60. Johan Berggren - Hjerter Som Alltid Brant

 

En Kongsvingerkar som på nyåret kom med første plata jeg omtalte i år. Og han og Roy Lønhøiden hadde en av de få konsertene jeg har vært på etter at pandemien brøt ut, på Moskus i Trondheim i høst. En kjempefin konsert med to lune artister. Berggren kommer med ny plate på nyåret og den gleder jeg meg til.

59. The Northern Belle - Born to Be a Mother

Norske The Northern Belle med ei nydelig plate i år og med en vakker sang om det å bli mor. Dette er så fint formidla at jeg blir varm innvendig.

58. Ingebjørg Bratland - Di Ingebjørg


Også her vakker formidling når Ingebjørg Bratland synger om et forhold som har vært. Hun har ei aldeles nydelig stemme. 

57. Colter Wall - Big Iron

Det canadiske fenomenet Colter Wall er en fantastisk historieforteller og forteller her om hvordan en ung outlaw falt for kulen til en fra øvrigheta.

56. The Roop - On Fire

 

Noe av det tristeste med at Eurovision ble avlyst i år var at det var to små land som ikke har vunnet før som var de store favorittene, Island og Litauen. Av disse var det litauiske The Roop jeg falt mest for, med en ultrakul poplåt med et sceneshow og en dans som slo meget godt an rundt om i Europa i vår.

55. Pokey LaFarge - End Of My Rope

Her har vi enda en skikkelig kul sang og litt retro i stilen om en som ønsker å dø på scena. Rimelig absurd tema, men Pokey LaFarge gjør dette på en måte som gir meg skikkelig godfot. 

54. The Yum Yums - Summertime Pop


Jeg trodde ikke at The Yum Yums eksisterte lenger, men der tok jeg grundig feil, for Morten Henriksen & co kom i sommer med et herlig album bredfullt med enkle, dritfengende poplåter. Og denne her ga meg den rette sommerfølelsen i et vanskelig år. Gjett om vi trengte denne plata her i 2020!

53. Mary Chapin Carpenter - It's Ok to Be Sad

En lavmælt og fin sang fra Mary Chapin Carpenter der budskapet er at det er helt i orden å være trist og ensom av og til, det er en del av livet. 

52. Virkelig - Identitetsløse Menn


Ikke bare har Bodø/Glimt sjarmert oss med festfotball i år, Bodø har også gitt oss bandet Virkelig og deres fengende pop. Denne her er en skikkelig diggbar sang som er lett å få på hjernen.

51. Maja Og De Sarte Sjæle - Den Eneste Goth I Vejle


Min favoritt i den danske Melodi Grand Prix-finalen. En deilig upretensiøs sang om hvordan et søskenpar takla foreldrenes skilsmisse. Og en sang som namedropper The Smiths, The Cure, Joy Division og New Order kan jo ikke bli feil!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar