søndag 20. januar 2013

Inger Lise Rypdal


Foto: Tom Hansen

Da er vi kommet til hun som var min første store norske favoritt. Jeg var ikke store karen da ørene mine ble fylt med Inger Lise Rypdals stemme, mye pga. Treff-platene til søstera mi. Inger Lise var en virkelig popstjerne her til lands på 70-tallet med hit etter hit. Rett nok var mange av de norske versjoner av utenlandske slagere, men hun var likefullt en stjerne sammen med bl. a. Stein Ingebrigtsen og Dag Spantell i Treffgjengen.

Inger Lise har en lang og allsidig karriere bak seg, både som sanger og skuespiller. I 2005 kom en dobbel samle-CD, "I mitt liv" som jeg kjøpte, og fra den henter jeg de sangene med henne som jeg satte og setter mest pris på.

Først ut må bli legendariske "Fru Johnsen", Terje Mosnes' norske tekst av "Harper Valley PTA" skrevet av Tom T. Ellis og som ga Jeannie C. Riley en 1. plass på både Billboard Hot 100 og countrysingellista, den første sangen som klarte det. Mosnes var tro mot originalteksten og dette var en sang som virkelig lagde bøljer blant kristenfolk og moralister da den kom ut i 1968, da Inger Lise var 19 år.


 

"En spennende dag for Josefine" var virkelig en framsynt tekst av Benny Borg i 1973, og den ga Inger Lise en kjempehit:

  

"Den Stille Gaten" ble også en stor hit:

 

 Så er vi i 1976 og et voldsomt oppstyr da Jahn Teigen stilte i skjelettdrakt da han og Inger Lise framførte "Voodoo" i den norske Melodi Grand Prix-finalen:

 

"Nyforelsket 70 år", også den skrevet av Benny Borg:

 

 "Gråt Ikke Mer Argentina" må med:

  

 Til slutt må "Mine Siste Sigaretter" med:


Inger Lise Rypdal, Norges første popstjerne!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar