tirsdag 8. januar 2013

Hilde Heltberg



Bildet er fra hildeheltberg.no


Da Hilde Heltberg døde av kreft 4. september 2011, knapt 52 år gammel mista vi en av våre fineste stemmer. Hun begynte som en ren popartist på begynnelsen av 80-tallet, men utvikla seg etterhvert til en meget folkekjær artist sjøl om hun ikke var den som var mest i rampelyset.

Hilde Heltberg var en ettertrakta duettpartner for mange kjente artister, som Jonas Fjeld, Henning Kvitnes, Marius Müller, Pål Flaata, Ulf Lundell, Cato Sanden og Rita Eriksen for å nevne noen. Hun turnerte sammen med Eriksen og Anita Skorgan som Queen Bees for noen år siden og gjorde stor suksess land og strand rundt.

Dessuten hadde Hilde et nært låtskriversamarbeid med Kari Iveland. På albumet "Don't Come Closer" fra 2004 (under artistnavnet Heltberg) stod Hilde for melodiene, Iveland for tekstene. Dessverre er ingen av sangene derfra å finne på YouTube. Synd, for der finner vi perler som tittellåta "Don't Come Closer", "Under Water", "The Morning After" og "Silent Lies".

"Elske Fritt" fra 2009 ble Hilde Heltbergs siste soloalbum. Her er "Bli Med, Vennen" med tekst av Henning Kvitnes:


Flere finner jeg ikke fra et album med flere nydelige sanger, som "Elske Fritt", "Hold Om Meg", duetten "Noe Med Deg" med Henning Kvitnes og "Hva i All Verden Kom Over Deg", en vakker norsk versjon av Nanci Griffith og John Prines legendariske "Speed of the Sound of Loneliness".

Med dette har jeg altså to av de ni soloalbumene Heltberg ga ut.

Heldigvis kom samlealbumet "Elske Det Umulige" ifjor og det er et nydelig testamente over Hilde Heltbergs musikalske arv, da fra 1992 til hennes alt for tidlige død i 2011. Og her står hennes mange duetter i sentrum, men jeg åpner med "Forglem Meg Ei":


Så over til duettene. Mektige "Vinterland" med Ulf Lundell:


"Sang Til Månen", med Cato Sanden. Også en begavet artist som vi mista altfor tidlig:


Fantastiske "Når Vi Deler Alt" med Jonas Fjeld:


Til slutt, kanskje den nydeligste av alle, "Den Siste Låta" med Marius Müller, som også var en av våre store artister som vi mista så altfor tidlig:


Hvil i fred Hilde Heltberg, takk for all den vakre musikken du ga oss.:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar