lørdag 6. mai 2023

Morganway - Back To Zero

Engelske Morganway begeistra meg med sitt debutalbum i 2019. Jeg følte at det var et band som hørtes moderne ut sjøl om jeg hørte at de bl. a. hadde sin musikalske inspirasjon The Mamas & The Papas og Fleetwood Mac. Og med en ursterk vokal av SJ Mortimer. 

Oppfølgeren åpner med Wait For Me:

Jeg kjenner igjen mye av det jeg likte ved debutalbumet, det er mye det samme litt fengende lydbildet og vi har SJ Mortimers sterke vokal. Imidlertid synes jeg den flyter litt ut på tampen, hun blir en smule skrikende etter min smak. Men ellers, en meget bra start på skiva.

Forrige gang var det et par balladelåter som ikke traff meg 100%, men jeg synes at Come Over sitter veldig bra. Her er det en nerve, spesielt grunnet Mortimers vokal som holder meg interessert låten igjennom. Men det er også gitarspill her som jeg som elgitarelsker nyter.

World Stopped Running er en herlig allsangslåt der Callum Morgan har hovedvokalen. Dette må være noe nær en perfekt partylåt:

Tar også med tittellåten Back To Zero som også er en fengende godlåt i mine ører. Også denne har litt allsangfaktor:

Det er bare én av de ni låtene jeg ikke får helt tak på, så dette er et album jeg liker å lytte til. Likevel kan jeg ikke fri meg fra tanken at musikken her er litt mer kommersialisert enn på debutskiva. Fela er der, men er ikke så framtredende som sist. Så selv om jeg liker musikken så føler jeg at det er noe uforløst her, noe som hadde hevet plata ennå mer. Det er ikke så mye det er snakk om, og jeg håper at Morganway får det 100% ut ved neste korsvei, for her er det mye musikalsk talent!

Karakter: 5/6.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar