mandag 1. mai 2023

JOSEPH - The Sun

Trioen JOSEPH består av søstrene Closner fra Oregon, Natalie og tvillingene Meegan og Allison. De er en indiepop-trio som kom ut med sitt 4. album nå før helga, og grunnet et par nydelige singler fattet jeg interesse for dette bandet.

Det åpner noe drømmende, men også noe anthem-aktig med Waves Crash. En tekst om å kjempe mot sine indre demoner og mot ytre krefter som prøver å trekke en ned i dypet. Spesielt refrenget gjør inntrykk:

Waves crash, clouds break
Yet here I am ashamed of all the cracks
Trying to glue the right mask in place
Light bleeds and thunder shakes
You wouldn't tell a flower it was made of sin
You know it's good just for being

Dette er meget god poesi, og spesielt de to siste setningene gjør inntrykk. For fortsatt er det tydeligvis slik i enkelte religiøse miljø at du er mindre verdt om du er skapt i det de mener er synd.


 Fireworks er en feelgood poplåt av den melodiøse sorten, og jeg omfavner den. Videoen understreker den gode stemninga som er i denne sangen:

Don't Protect Me handler om å bruke smerten etter et brudd til noe positivt, til å komme seg videre i livet og å innse at selv om en går igjennom en smerte så har livet likevel så mye godt å by på.


Harmoniene på dette albumet er nydelige, og det vokale samspillet mellom de tre søstrene noe i nærheten av perfekt. Her er det varme og her er det følelser som gjør at jeg føler en nærhet til historiene som fortelles. Og jeg tror på de, dette er noe de selv eller noen som står de nær som har opplevd, det er ekte vare.

En låt med tittelen Nervous System skulle en ikke tro var fengende, men det er den. Teksten er til en som sliter, at den personen har de indre ressursene for å komme seg ut av krisen.


Jeg vil også trekke fram Kicking Up the Light, som har en oppløftende atmosfære. Om å bruke en trist sang til å starte en romanse. Igjen er det god poesi i teksten, og musikken er fengende, melodiøs og glad pop.

De to siste låtene på skiva opplever jeg som noe stillestående, men de har også sine fine kvaliteter. For dette er et band som mestrer både det å lage iørefallende og god pop og å skrive meningsfulle tekster uten å ty til klisjeer. Derfor er dette musikk til å bli glad i, og som er forfriskende å høre på.

Karakter: 5/6.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar