torsdag 20. april 2023

From Fall to Spring - Rise

Finske Blind Channels deltakelse i Eurovision-21 med Dark Side fikk opp ørene mine for nu-metal. Og den interessen ble forsterka i år med From Fall to Springs forsøk på å komme med i den nasjonale finalen til Eurovision i Tyskland. Sammen med fem andre artister deltok de i en avstemning på TikTok om én ekstra finaleplass utover de åtte som var tatt ut. Dessverre ble de bare nr. 2, for partymusikeren Ikke Hüftgold vant den avstemninga suverent med hele 52% av stemmene. Men likefullt så ble jeg imponert over From Fall to Spring og deres låt Draw the Line, den klart hardeste låten av alle rockelåtene i årets Eurovision-sesong. Nr. 9 i min kåring av de beste låtene i årets Eurovision-sesong, utenom de som skal til Liverpool.

Bandet består av brødrene Philip og Lukas Wilhelm på vokal og gitar, Sebastian Monzel (gitar),  Benedikt Veith (bass), Simon Triem (keyboard) og León Arend (trommer).

Etter et par EP-er er bandets debutalbum kommet, og da benytter jeg først anledningen til å poste nettopp Draw the Line:

Jeg hører tydelig at de er inspirert av Blind Channel, men samtidig så føler jeg at de også lager sin greie, noe jeg omfavner. De hadde nok gjort det bra i Unser Lied Für Liverpool, men det er mulig at da hadde de og Lord of the Lost tatt stemmer fra hverandre slik at det ikke hadde blitt en metallåt fra Tyskland i år. Men det er uansett spekulasjoner, og jeg er sikker på at From Fall to Spring gjennom sin deltakelse i denne avstemninga fikk mye oppmerksomhet i forkant av albumslippet.

Albumet starter med BR4INFCK, og som i mange låter innen nu-metal så er det mye frustrasjon som skal ut.

Det er en kombinasjon av rap og metal her som jeg finner fascinerende, men så er det også melodiøse partier i låtene som gjør at de blir en helhet som jeg liker. SUPERNOVA er en låt der det melodiøse er mest framtredende:

En låt jeg er blitt skikkelig glad i er DESTINY. Det er en herlig energi her som smitter over på meg:

I det hele tatt så finner jeg noe å like ved alle ti låtene (det er i tillegg et halvt minutts mellomspill midt i som kalles AWAKE). Jeg vil også framheve LIGHT UP THE SKY, som også har en fin kombinasjon av det melodiøse og rap. BEASTMODE er en kul låt med en oppfordring om å komme seg ut og opp og ikke la seg kue, men ta imot det livet har å by på. En tekst om personlig frigjøring kan en si. 

Til slutt tar jeg med tittelsporet RISE, om å leve i en tilværelse der en sterkt ønsker å komme seg ut av en vond innvending spiral, og spørsmålet som da reiser seg, om en vil klare det. En tekst som sammen med videoen gjør inntrykk:

Det her er en solid debut av From Fall to Spring, det vitner som et band som vil noe, og som vil nå ut med sine budskap. Det synes jeg de lykkes meget godt med, og  dette blir et spennende band å følge framover.

Karakter: 5,5/6.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar