søndag 2. april 2023

Eurovision sesong 2023: Låt 46 - 31

Siden 2019 har jeg fulgt sesongen med nasjonale utvelgelser til Eurovision tett. Det jeg har fått igjen for det er mange fine låter som jeg tar med meg videre gjennom året og videre i livet. 

Så også i år. Jeg følger også vloggerne som gjennom sesongen serverer sine videoer med favoritter fra sesongen. Jeg har ikke tilegna meg kunnskapen til å lage slike videoer, og det skulle jeg gjerne ha gjort, for jeg ser at det er mye de samme låtene som går igjen. Jeg har forlengst innsett at jeg ikke er en mainstream Eurovision-fan, for hadde jeg vært en vlogger hadde jeg nok fått mange forundra kommentarer ...

Men jeg har tenkt å servere årets liste med perler fra NF-sesongen her i bloggen, altså perler i mine ører. Det blir en del rock, det blir en del italiensk og det blir litt fyrrige Balkanrytmer. Og en god dose fra vårt eget MGP. Ikke nødvendigvis topplåtene fra de forskjellige landene, men låter jeg bet meg merke i og likte. Rangeringa utover Topp 10 er litt tilfeldig, så ta ikke den altfor bokstavelig. For dette er 46 godlåter fra årets sesong, enkelt og greit.

46. Jason Scerri - Anything Can Happen - Malta

Det er synd å si det, men det var veldig mye uniteressant mainstreampop på Malta i år, men denne litt livate saken fra Jason Scerri skilte seg ut fra den grå massen.


45. Victor Gulick - Let's Dance - Moldova

Moldovske Victor Gulick fant ikke opp kruttet med denne retrolåten her, men den nådde fram til meg med sitt humør og sin positivitet. Ofte er det ikke mer som skal til!

44. Deshedus - Non basterà - San Marino

For andre år på rad inviterte mikrostaten San Marino hele verden til å ta del i sin utvelgelse, og litt over 100 artister/låter ble plukket ut. Finalen bestod av 21 låter og en av de var fra dette unge italienske rockebandet. En fengende og rett fram rockelåt som jeg falt for. Dessuten er Deshedus et bevis på jentenes frammarsj i rocken, da det her er to av hvert kjønn.


43. MELER - No Nos Moverán - Spania

Spansk boyband høres ikke så fristende ut, men disse gutta her leverte en fengende og glad låt som nådde fram til meg. Dette blir jeg i godt humør av!

42. Justa Rubeziute - When I'll Find - Litauen

Også dette en fengende feelgood-låt. Kom seg ikke til finalen i Litauen, men jeg har den med meg videre som den solide humørpillen Justa gir meg her.


41. O Impessivel - The Happy Mess - Portugal

Herlig laidback og feelgood denne låten fra Portugal. Heller ikke denne kom seg til finale, men jeg elsker den likevel. Her er et humør og en spilleglede som jeg faller for.

40. Edelweiss - Signe og Hjördis - Sverige

Man kan si hva man vil om Melodifestivalen, men at de hvert år har med låter som dette, som er så erkesvenske, og som reellt sett ikke har vinnersjanser synes jeg er nydelig. Unge artister som søstrene Signe og Hjördis her får vist seg fram for et større publikum, og jeg som elsker denne typen svensk musikk med sterkt islett av folkemusikk får gjerne 2-3 nye favorittlåter i hvert MF.

39. Nordman - Släpp alle sorger - Sverige

Folkrockduoen Nordman skrev ikke låten sin sjøl i årets MF, og jeg var derfor skeptisk. Men da de kom på scenen følte jeg at det var ekte Nordman, det er slik jeg vil ha de, noen vil vel si at det er traust. Men mitt hjerte blir truffet, og for meg er det det viktigste! En velfortjent finaleplass ble det på dem.

38. The Frejle - Neka neka - Serbia

Jeg lovte fyrrige Balkanrytmer, og først ut av de er trioen The Frejle. Dette er fyrrig, heftig og humørfylt. Mer festlig Balkan blir det ikke, og jeg er solgt!


37. Adriana Moraru - Faralaes - Romania

Det blir også fyrrig, heftig og fengende her fra Adriana Moraru fra Romania. Er vel ikke mer og si enn at dette er rytmer som jeg setter høyt i kurs! Musikken begynner på 1:50.


36. Cheryl Balzan - La La Land - Malta

En småtøff rockelåt var ikke noe jeg venta fra Malta, men Cheryl Balzan ble raskt min favoritt der med denne låten her. Bare nr. 13 av 16 i finalen var ufortjent lavt etter mitt syn, men uansett en fengende låt som fortjener sin plass på lista! Sterk stemme og sterk framføring av Cheryl Balzan!


35. Rumba - Zejna - Serbia

Var det ikke fyrrig før fra Serbia så blir det ihvertfall det med Zejna her! Rumba på serbisk er så heftig og livsbejaende, at denne dansen blir jeg mer enn gjerne med på!


34. Kate Gulbrandsen - Tårer i paradis - Norge

Første fra Norge, og MGP-vinneren fra 1987 berørte meg langt inn i hjertet med denne sangen til sin avdøde mann, som tok sitt eget liv. Og en ekte og nær framføring som bare Kate kan.


33. Maryliss - Hai Vino! - Romania

Denne låten var sist på alle rankinger før den rumenske finalen, men var likefullt min favoritt. For dette er en herlig sang i beste singer/songwritertradisjon. Litt laidback, og med et litt stakkato hook som jeg falt for. Og Maryliss kapra en fin 7. plass med en sterk og humørfylt opptreden, langt fra den sisteplassen som ble spådd på forhånd! Musikken starter på 1:05.


32. Dominik Dudek - Be Good

Finalen i Polen var den mest kontroversielle i hele sesongen, men det er ikke noe kontroversielt over denne livsglade og humørfylte låten fra Dominik Dudek. En må ha et steinhjerte for ikke å bli i godt humør av denne godsaken her!

31. Someday - Stig Van Eijk

Stig Van Eijk var en annen tidligere MGP-vinner (1999) som gjorde comeback. Og det med en deilig reggaelåt med en viktig tekst. Stigs smittende humør på scena smitta også på meg og det var derfor han som fikk min stemme i denne delfinalen. Det hjalp ikke, men Van Eijk kan være stolt over å ha gitt oss denne herlige låten her.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar