tirsdag 4. april 2023

Say Zuzu - No Time To Lose

 

Strolling Bones records er også et plateselskap jeg står på mailinglista til, og gjennom det ble jeg oppmerksom på Say Zuzu, et alt. countryrockband fra New Hampshire som ifjor gjorde comeback etter 20 års pause. De ble starta av brødrene Jon og James Nolan og Cliff Murphy i 1991 og på intense elleve år turnerte de heftig over hele USA og i Europa (spesielt Italia), samtidig som de ga ut ni album. Så det er altså rutinerte musikere vi snakker om her, og derfor ble jeg frista til å ta en lytt på comebackalbumet som kom for snart en måned siden. Og som tittelen gir antydninger om, dette er et band som ikke er interessert i å kaste bort tida nå når de har funnet tilbake til hverandre igjen. James Nolan er ikke med nå, de tre som utfyller Jon Nolan og Cliff Murphy er Jon Pistey, Tim Nylander og Steve Ruhm.

De går da også på i åpningslåten Waking Up, dette er melodiøst og lekkert å høre på. Jeg liker harmoniene her, og det er en låt som det er lett å nynne med på.

Big Horizon er en mer rolig og ettertenksom låt som jeg ikke har fått helt tak på ennå, men det er en type låt som kan vokse på meg. Tittellåten No Time To Lose er blitt en solid favoritt, røffere i kantene og stå-på countryrock som er en innertier hos meg. Det er tøft, tett og fengende, og en nydelig hyllest til et foreldrepar som oppdro en stor søskenflokk.

Look Whatcha Done er slik jeg tolker det om et oppgjør med familiemedlem som slår splid i slekta. Mer neddempa musikalsk, og med en tekst til ettertanke.


Old Soldier er også en solid countryrocker som slår godt fra seg. Jeg hører at dette er et band som er meget godt samspilte, og det setter en ekstra spiss på min lytteropplevelse:


Til slutt tar jeg med det ordinære avslutningssporet Take Me With You When You Go. En mild og varm sang:

To bonuslåter gjør at det er tolv spor på skiva, og dette er musikk til å bli glad i for meg. Noen spor er roligere og mer ettertenksomme enn de jeg har posta her, men de utfyller albumet på en god måte. Rett og slett en behagelig opplevelse dette albumet fra Say Zuzu!

Karakter: 5/6.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar