mandag 24. april 2023

Sviir - Enkle Sanger Om Kjærlighet


 Fikk epost for noen uker siden fra det norske rockebandet Sviir, som reklamerte for sin albumdebut. Jeg noterte med utgivelsesdatoen, som var sist fredag og har brukt ledige stunder i helga og i dag til å høre den. Ser at det er rutinerte karer, besetningen er: Sindre B. Tysdal (gitar & vokal), Geir Olsen (bass) og Frode Y. Lie (trommer). Fler trengs ikke for å lage god rock, det enkle er ofte det beste.

Og det er egentlig det som passer for denne skiva. Det er for det meste rett fram rock'n roll, til tider litt skranglete, men det er bare sjarmerende. Det gir et litt upretensiøst preg over det hele, og det liker jeg.

De begynner med en instrumental intro på over to minutter, og den er absolutt av de bedre introene jeg har hørt. Første låten med vokal er Det Jeg Vil Ha. Den skiller seg ut fordi den er mer stillestående enn de andre sporene. Mye derfor er det da en låt som er litt sånn midt på treet for meg. Men så tar det seg opp med Klovnen, som er om en spesiell type folk som jeg er sikker på alle har møtt når en er ute på byen. Her opplever jeg et band som sparker skikkelig fra seg!

Panikk i Japan er en fornøyelig låt om å havne på fylla i nettopp Japan, og en morsom detalj her er måten Japan uttales på. Først når låttittelen synges er "Japan" sunget rett fram, så følges det opp med å synge "Japan" med vekt på den andre a-en, slik er det hele låten. Jeg vet ikke om det er bevisst, men uansett er dette en finurlig og morsom detalj:

Dette er som en skjønner rock med en god porsjon glimt i øyet. Det kommer også fram i Kjerneverdier, som er en raljering over spesielt offentlige arbeidsplassers store behov for å tilkjennegi sine kjerneverdier. Gjerne etter en runde med godt betalte innleide konsulenter ...

De Fremmede Kommer er om hvordan møte våre nye landsmenn, med en liten brodd mot de som har en negativ holdning til mennesker fra andre verdensdeler. Og så må jeg bare ta med Bikkja, som vel er den første låtteksten jeg har hørt som har perspektuivet til en hund! Riktig fornøyelig låt også dette:

Som jeg nevnte er det litt skranglete til tider, men jeg digger det. Dette er ei skive som setter meg i godt humør, og noen ganger er det viktig med musikk som gjør nettopp det! Derfor er dette ei debutskive som jeg hilser sterkt velkommen!

Karakter: 5/6.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar