mandag 13. desember 2021

Juanita du Plessis, Franja du Plessis, Ruan Josh - Sing Country

For 3 måneder siden fikk jeg en nydelig låt på Messenger fra min søster med tre for meg helt ukjente artister. Det viste seg at de var mor og to av hennes barn fra Sør-Afrika med sin countryinspirerte versjon av en hit med den nederlandske popgruppa BZN fra 80-tallet. Låten og framføringa traff meg direkte, spesielt siden den gikk rett inn i hvor jeg var i en roman jeg holdt på å skrive da. Den er ferdig nå, og jeg holder på å finpusse den før den skal sendes inn til forlag.

Jeg leste meg opp på artistene, og fant ut at Juanita du Plessis opprinnelig er fra Namibia, men er sørafrikansk gift og er en stor stjerne med en katalog med country, pop og gospel som hovedingredisenser. To av hennes tre barn, Franja og Ruan Josh er også etablerte artister i hjemlandet og de tre har samarbeidet mange ganger de siste årene. Mye av musikken deres er på afrikaan, men når de synger country bruker de mye engelsk.

Så også på dette albumet, som kom ut nå sist fredag. Det er bare den første av de i alt 11 låtene som er på afrikaan. Det er to coverversjoner, ihvertfall som jeg vet. Nemlig en bra countryversjon av Hanson-hiten Mmmbop, og deres helt særegne versjon av Help Me Make It Through The Night, som de har gjort en nydelig avslutningslåt ut av. Neddempa, og i en saktere takt. En vri som står seg godt synes jeg.

Men jeg prioriterer her de låtene som er ukjente for meg, og først ute er She's Mine, der det er Ruan Josh som har hovedvokalen.


Denne låten er et godt eksempel på hvor godt produsert jeg synes dette albumet er. Rett og slett førsteklasses, og en god produksjon betyr virkelig mye for et godt sluttprodukt. Låten i seg selv er fengende og meget godt framført.

WWDD trodde jeg var en versjon av låten med samme navn som Sugarland-bassist Annie Clements har gitt ut med sitt band Side Piece, og som var en sommerhit for meg. Tittelen står for What Would Dolly Do, som er den egentlig tittelen på låten til Side Piece, men med WWDD i parentes. Det viser seg at det er to helt forskjellige låter, men at tematikken er den samme, for her hører vi også setningen What would Dolly do. Uansett, en kul låt og igjen skikkelig bra produsert.


I Try Everything har jeg fått en ny inspirasjonslåt. Det å skrive en roman har for meg vært det å forfølge en drøm jeg har hatt hele livet. Og teksten på denne låten inspirerer meg til å ikke gi opp i det helt sikkert harde arbeidet med å få den utgitt. For der vil jeg nok støte på mange hindre i form av mange avslag fra forlag. Slik er det bare, nåløyet er meget trangt, og sannsynligheten er stor for at jeg må gjøre det indie og bekoste det meste selv. Da vil det være godt å ha denne låten her slik at jeg ikke gir opp, men snur hver eneste stein for å få fullført drømmen om utgivelse.

Dette er en kristen familie, så at de har med to sanger med religiøse tekster er egentlig ingen overraskelse. Mange countryartister gjør det, og som ikke-troende countryfan er det bare noe jeg må akseptere. Men det skal sies at begge låtene er musikalsk sett fullt på høyde med de andre låtene på skiva. Det viser mer enn noe annet at dette er proffe artister som ikke firer på kvaliteten når de gir ut musikk.

En skikkelig feelgood-låt er Waltzing Maria. Dette er en countrylåt som har det meste en fan kan begjære, fylt med godt humør. Jeg elsker denne!


Jeg nevnte den nydelige versjonen av Help Me Make It Through The Night, og jeg fikk lyst å ta den med. For den viser at dette er artister som klarer kunsten å gjøre andres låter til sine egne. Dette er kanskje den fineste coverversjonen jeg har hørt av denne legendariske Kris Kristofferson-låten.

Alt i alt så er dette et album jeg har kost meg med nå i helga. Jeg nevnte den meget gode produksjonen, men jeg må også ta med at dette er artister som lever seg inn i formidlinga av låtene. Det er et stort pluss, og noe jeg setter pris på. De har stor respekt for låtmaterialet, og har gjort dette til et solid countryalbum.

Karakter: 5.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar