fredag 17. desember 2021

Årets sanger 31 - 40

Del 4 av nedtellingen av Årets sanger 2021!

40. Rory Feek - Someone is Me

Hvor ofte har vi ikke sagt det eller hørt andre si at "noen må gjøre noe med det"? Denne sangen stiller spørsmålet om ikke den noen bør være en sjøl, være meg. Fra ei plate Rory Feek spilte inn etter at han mistet sin kone til kreft, og derfor en sang og en tekst til ettertanke.


 

39. Side Piece - What Would Dolly Do? (W.W.D.D.) 

Sugarland-bassist Annie Clements og to venninner, som også hovedsakelig jobber som backingmusikere dannet trioen Side Piece og spilte inn denne meget fornøyelige sangen om og rundt countrydronninga Dolly Parton. At når en er i en trøblete situasjon så kan en jo stille seg spørsmålet: Hva ville Dolly ha gjort? Herlig fengende feelgood-låt dette!

 

38. Aldegunda – Sit Down

Litauiske Aldegunda er en artist jeg virkelig har sansen for. For to år siden kom hun høyt på min"Årets sanger"-liste med en heftig låt om lesbisk kjærlighet, I Want Your Love. I år var hun tilbake i den litauiske Eurovision-utvelgelsen med en ny kul låt. Denne artisten har det de i England kaller attitude, og det i bøtter og spann. Jeg rett og slett rådigger Aldegunda, hennes låter og denne videoen!


 

37. LÉON - Soaked

Svenske LÉON er en artist jeg har fått åpnet ørene for i år med fengende poplåter og en helt spesiell stemme. Dette er en meget fengende låt som suger meg til seg. Hennes stemme gir sangen et særpreg som gjør at den skiller seg kraftig ut. Også dette en artist jeg gjerne skulle ha sett i Melodifestivalen.

 

36. Lucy Spraggan – Sober

Dette er en sang som mest tar meg på grunn av budskapet. Det er låter jeg liker bedre rent musikalsk på årets album fra Lucy Spraggan, men dette budskapet om å bli edru skal hun være en person hun kan tro på, og en person som folk liker er så sterkt at det rører langt inn i hjertet. Framført på en meget enkel måte. Det viser at jo enklere det gjøres, jo mer virkningsfullt blir det.


 

35. Charles Wesley Godwin – Bones

Charles Wesley Godwin tydde til musikken da en skade satte en stopper for drømmen om å bli proff i amerikansk fotball. Det skal vi være glad for, de to albumene han har gitt ut er nemlig prima vare. Godwin er oppvokst ved fjellkjeden Appalachene, et område som er kjent for sin rike musikktradisjon. Denne fengende sangen her, om de skjelettene vi alle har i skapet er en sterk og heftig låt som jeg er blitt skikkelig glad i.

 

34. Temperance – Diamanti

Tittellåten fra årets album til italienske Temperance er sjukt mektig. Jeg blir dratt inn i musikken, og de vokale prestasjonene er førsteklasses. Symfonisk metal av beste merke, og ja, jeg vil ha mer slik musikk på italiensk!

 

33. Maxida Märak – Nu Brinner Ängarna

Svensksamiske Maxida Märak fikk en utfordring da hun skulle forklare klimakrisen for sin 9-årige datter. Det endte med at hun skrev denne låten som er et sterkt vitnesbyrd om at det må handles raskt og effektivt om våre barn og barnebarn skal få det like godt som vi.


 

 32. Rodney Crowell – Girl on the Street

En observasjon av en gatepike fikk Rodney Crowell til å skrive denne låten, med en erkjennelse av at hun var noens datter og har vært noens venn. Mer er vel ikke å si, teksten taler for seg selv.

 

31.Terje  Espenes, Hege Brynildsen – Tougher Than the Rest

Coverversjoner er sjelden vare på mine årslister, men i år har jeg med to. Jack Stillwater-vokalist Terje Espenes ga nemlig ut et album med Springsteen-låter i år, og han og Hege Brynildsen gjør noe helt eget ut av Tougher Then the Rest. Å ta med Hege Brynildsen er en genistrek, hun hever en allerede nydelig versjon til ren magi i mine ører. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar