tirsdag 30. oktober 2012

David Allan Coe



Fikk med meg en live-CD med denne litt spesielle outlaw countryartisten, fra 2003, "Country Outlaw". Coe er i det hele tatt litt av en artist, han blir beskrevet som ikke den mest originale outlawartisten, men ingen skal være mer outlaw enn David Allan Coe...... Før han slo inn på en musikkarriere var han da også en fengselsfugl.

Bl. a. har Coe begått sanger med klare seksuelle undertoner, som i albumene "Nothing Sacred" og "Underground Album" med bl. a. referanser til en sexorgie i Nashville's Centennial Park. Coes første countryalbum "The Mysterious Rhinestone Cowboy" ble beskrevet som " alternative country, pre-punk and a hillbilly version of Marc Bolan's gliz and glitter". (jfr. hans Wikipediaside).

På dette livealbumet som jeg har finnes hiten "Take This Job And Shove It", som Johnny Paycheck også fikk en hit med:


Her er en annen hit, "The Ride":


Sjøl om den ikke er med på dette livealbumet tar jeg også med "Cherokee Cry", en sang med sterk kritikk av de amerikanske myndighetenes behandling av landets urinnvånere. Her sammen med medlemmer fra heavybandet Pantera:


David Allan Coe begynner å dra på årene (født i 1939), men er altså en artist som har gått sine egne veier og som ikke har vært redd for å sjokkere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar