fredag 7. februar 2020

MGP 2020: Delfinale Nord-Norge


For en gangs skyld vant min favoritt en delfinale da Magnus Bokn stakk av med den vestnorske seieren sist lørdag. Nå er det vår nordligste landsdel som står i fokus før vi kan rette øyne og ører mot Trondheim og den store finalen neste lørdag. Og for en finale det kommer til å bli! Alle de ni låtene som til nå er blitt klare har fått 4 til 6 på terningen en eller flere ganger av anmeldere i media, og da har jeg ikke regna med meg sjøl! Uansett hva en måtte mene om disse musikkanmelderne (jeg synes ofte de er helt på jordet......) så er det et kvalitetsstempel. Vi har en sang som kan gjøre det helt store i Eurovision, Ulrikkes Attention har nemlig vokst veldig på meg siden hennes opptreden sist lørdag. Men det er en hel haug andre sanger i finalen som også kan gi oss en respektabel plassering i Rotterdam. Så at disse ukene har vært en fest er det ingen tvil om. NRK har etter min mening skutt en innertier med årets opplegg og jeg håper inderlig at de fortsetter med dette neste år.

Så over til Nord-Norges låter samt Tone Damlis direktekvalifiserte.

1. Jenny Jenssen - Mr. Hello

 
At humørbomba Jenny Jenssen skulle stille med vaskekte trad/gladjazz var totalt uventet. Men så utrolig bra! For dette er en 3 minutter lang fest, og jeg blir glatt med på moroa! Dette er ikke en låt til å vinne Eurovision, men på den annen side trenger vi slike innslag i MGP og jeg vil påstå at MGP-finalen vil bli ennå mer fargerik om Jenny får være med på moroa. Sanger som setter meg i perlehumør må bare til finalen, sjøl om jeg objektivt sett ser at det kanskje er en annen låt som vinner denne delfinalen.

Karakter: 5.

2. Elin & The Woods - We Are As One


Dette er låten som jeg holder for mest sannsynlig vinner i morgen. Elin Kåven og Robin Lynch var favoritter for tre år siden, men måtte gi tapt på oppløpssida. Dette er en drømmende sak som har alle de rette ingrediense med delvis samisk tekst, joik og som sagt ei drømmende stemning. Og jeg har på følelsen at dette blir særs bra på scena.

Karakter: 4,5.

3. Kevin Boine - Stem på mæ 


Kevin Boine er Finnmarks svar på Staysman & Lazz og er blant landets mest strømmede artister med utprega partymusikk. Musikalsk sett er dette da også en lettbeint partylåt, men faktisk med litt substans i teksten. Rent umiddelbart tenkte jeg da jeg så tittelen at dette måtte være et rått stemmefrieri, men det er mer et lite lyskespark til Janteloven, og er det noe som trenger lyskespark så er det den! Faktisk har Kevin Boine en del støtte der ute med denne låten så at han kommer seg til Trondheim skal ikke helt utelukkes, sjøl om jeg har mine tvil.

Karakter: 4.

4. Liza Vassilieva - I'm Gay


Da disse sangene ble sluppet midnatt søndagskvelden var vi mange i fanmiljøet som klødde oss i hodet. De tre forannevnte låtene var greie å finne fram til, men den siste forble et mysterium. Et band fra Tromsø/Storfjord, Resirkulert ga ut en låt samtidig som rett nok var for lang til MGP, men som var det nærmeste vi kom og stakkarne i det bandet måtte til slutt dementere at de skulle være med i MGP. De sjekker nok hvordan det ligger an med slipp av MGP-låter ved senere anledninger!
Når det gjelder denne her så er det sjølsagt kjekt å oppleve at en helt vanlig person ansatt i Barentssekretariatet kan sende inn en låt og få den gjennom nåløyet til MGP. Og den er egentlig en fin og grei popsak som hadde fått bedre karakter hadde det ikke vært for én ting: Liza Vassilieva er ikke skeiv sjøl. Og da mister hun troverdighet hos meg. Greit at hun med dette vil vise støtte til skeives sak, men med den tittelen og den teksten blir det ikke troverdig når hun ikke er det sjøl. Enkelt og greit.

Karakter: 3.

Så over til kveldens direktekvalifiserte:

Tone Damli - Hurts Sometimes


Tone Damli hadde vunnet MGP hvilket som helst anna år med Butterflies, men når hun stilte mot Rybak og Fairytale i -09 måtte det bare bli 2. plass. I år er hun tilbake med en søt poplåt som passer henne fint. Jeg hører at dette er ekstremt godt produsert og igjen skjønner jeg at den gikk direkte til finalen. For sjøl om den er midtempo så har den et refreng som smyger seg inn. Og dette kan meget vel bli en ny pallplass til Tone.

Karakter: 5.


3 kommentarer:

  1. Elin & The Woods suverent best og går til finalen.

    SvarSlett
    Svar
    1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

      Slett
  2. Tusen takk for kommenatren! Ja jge holder det som mest sannsynlig at det er Lin & The Woods som vinner denne delfinalen :)

    SvarSlett