mandag 12. november 2012

Dolly Parton

 
Etter ei fantastisk helg med en aldeles rå Brad Paisleykonsert i Spektrum, Stjernekampseier til min favoritt Rita Eriksen og seriegull til mitt kjære Molde er jeg tilbake. Og denne gangen er det sjølveste "The Queen of Country Music" Dolly Parton jeg tar for meg. Hun er en av de artistene som på verdensbasis har solgt flest plater med et antatt salgstall på 100 millioner. Hun har skrevet rundt 3000 sanger, bl. a. "I Will Always Love You" som vi alle kjenner som Whitney Houstons kanskje største hit, men som også Dolly toppet listene med, "Jolene", "9 to 5" og "Jolene" for å nevne noen. Suksess som skuespiller har Dolly også hatt, med f. eks. "9 to 5", "The Best Little Whorehouse in Texas" og "Steel Magnolias".

Jeg har samlealbumet "The Very Best of Dolly Parton" fra 2007 og der er alle de store hitene samla. "I Will Always Love You" er en sjølfølge:


En av sangene jeg liker best er "Coat of Many Colors":


"Jolene" er på mange måter Dollys signatursang:


Vil til slutt ta med "Silver Threads and Golden Needles" sammen med Tammy Wynette & Loretta Lynn. (Opprinnelig en Linda Ronstadthit). Flere framtredende mannlige countryartister har biroller i denne videoen:

 :
I tillegg har jeg et album fra 1987 med Dolly Parton, Linda Ronstadt og Emmylou Harris, kalt "Trio". Fra den har jeg valgt "Telling Me Lies":



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar