mandag 19. november 2012

Dwight Yoakam

Bilde henta fra tvtropes.org

Dwight Yoakam er en av mine største favoritter innen countryen, og han er en artist som har gått sine egne veier. Da han starta sin karriere på 80-tallet var Nashville mer orientert mot en popete "Urban Country" som ikke passa med Yoakams Honky Tonk/Hillbilly musikk. Han flytta til Los Angeles og ble en del av foregangsmusikerne i den såkalte "Bakersfield"-sounden innen countryen, fra byen Bakersfield i California. I og rundt LA opptrådte Yoakam utenom de tradisjonelle countryscenene, og opptrådte istedet på mange rock og punkklubber der han spilte med band som The Blasters, Los Lobos og X. Senere i karrieren opptrådte han bl. a. også med "Hüsker Du" som ikke akkurat er noe countryband!

Dwight Yoakam debuterte i 1986 med den selv-finansierte EP-en "Guitars, Cadillac Etc. Etc"" og har etter det ikke sett seg tilbake. Han har gitt ut 13 album, alle med stor suksess. Han har en stemme som passer hånd i hanske med musikken han framfører og minner bl. a. om Chris Isaak. Johnny Cash utropte i sin tid Yoakam som sin favoritt countrysanger og han var den første som fikk en countryvideo spilt på MTV, "Honky Tonk Man".

Med sin spesielle sound og stemme er Dwight Yoakam en unik artist som jeg elsker musikken til. Så bli med meg på en reise i Dwight Yoakams musikk:

Fra 1998-albumet "A Long Way Home" har jeg henta den nydelige "Things Change":


"Same Fool":


I 2004 kom "The Best of Dwight Yoakam" og på dette albumet er alle hans perler fram til da samla. Her er hans første nr. 1, "Streets of Bakersfield" som han gjorde sammen med legenden Buck Owens:


Den historiske MTV-videoen "Honky Tonk Man":


"Guitars, Cadillac":


"Long White Cadillac":


"Turn It On, Turn Me Up, Turn Me Loose":


En aldeles glimrende versjon av Elvis' "Suspicious Minds":


Fra 2005-albumet "Blame The Vain", tittelsporet:


"Three Good Reasons":


Nå i høst kom Dwight med nytt album, "3 Pears", det nydelige tittelsporet:


"Rock It Away":


Til slutt en video fra Country Music Festival i 2008 der jeg og fruen var og der Dwight avslutta hele festivalen på digre LP Field til enorm jubel. Det var rett og slett en enorm opplevelse å se han live!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar