fredag 22. januar 2021

MGP 2021 - Delfinale 2

Da er det klart for Delfinale 2 i morgen etter at vi fikk en overraskelse sist lørdag da Blåsemafian gikk til finalen og Jorn ble slått ut i duell med de. Det var ikke et resultat som behaget meg for å si det sånn, men det er historie og fire nye låter skal nå kjempe om finaleplass. Her er mine tanker rundt de: 

1. Maria Solheim - Nordlyset


At vi får nordnorsk visesang i MGP er bare helt gull. Det er en av våre vakreste kulturskatter rett og slett, og det Maria Solheim gir oss her er så vakkert nedpå, ekte, nært. Noen sier den er for god for MGP, andre sier den ikke hører hjemme i MGP. Begge deler er feil, men jeg skjønner bakgrunnen for påstandene. Ingen sjangre eller låter er for gode for MGP og all musikk passer i MGP. Jeg er spent på hvordan framføringa av en så nedpå låt blir, men uansett så gleder jeg meg. 

Karakter: 5.

2. Raylee - Hero


Raylee vant mange fans med Wild ifjor og er av de fleste regna som klar favoritt i denne delfinalen. Dette er en fengende poplåt som jeg på mange måter liker bedre enn Wild, men samtidig skjønner jeg de som synes den er best. For dette er en rimelig standard fengende poplåt. Men Raylee kommer helt sikkert til å lage et kanonshow, så får vi se om det blir favorittfall denne gangen også.

Karakter: 4,5.

3. Ketil Stokkan - My Life Is OK


Skikkelig kult å ha Ketil Stokkan tilbake, 31 år etter Brandenburger Tor! Jeg kan vel si at han ikke vinner med denne, men det er en morsom og fengende låt som jeg blir i godt humør av. Og slike feelgood-låter er kjekt å ha med. Så ja, denne låten er helt OK!

Karakter: 4.  

4. Daniel Owen - Psycho

Her slår nok alderen min inn..... Denne låten er moderne er gjennomgangsmelodien, men problemet er at dette ikke er min musikk. Så beklageligvis er dette musikk som gir meg fint lite. Jeg skjønner at mange liker dette, men for meg blir det et sammensurium som jeg mest av alt er glad for blir ferdig.

Karakter: 2.

Forhåndskvalifisert: Stavangerkameratene - Barndomsgater 

Jeg må innrømme at jeg var skeptisk til Stavangerkameratene som direktekvalifiserte, jeg var redd for at det ville bli vel lettbeint. Låttittelen beroliga meg litt sånn sett, og når jeg hører på dette er det slett ikke verst. Det er en fin historie og musikken gir meg gode følelser. Dessverre sa de på livestream med EscNorge i dag at de vil synge på engelsk i finalen 20. februar. Det synes jeg er litt trist, for norsk i MGP og ESC trenger ikke være noe negativt. Internasjonalt er det mange fans som liker sanger på originalspråket. Det ser jeg på reaksjonene utaskjærs på TIX sin Ut Av Mørket også. Folk ber om at den blir sunget på morsmålet også i ESC hvis den blir vår representant. Jeg tviler vel på at Stavangerkameratene vinner MGP, men kjekt at de er med med en såpass trivelig låt som dette.

Karakter: 4,5.   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar