fredag 22. november 2019

Jason James - Seems Like Tears Ago


Ser ut som jeg har fått en hang til å ramle borti artister som er ute med sitt album nr. 2. For det gjelder også texaneren Jason James, som debuterte med et sjøltitulert album for fire år siden. I presentasjonen på Spotify står det at han opprinnelig spilte punk og alt. rock, men at han et stykke ut i 20-årene fikk en interesse for klassisk country og honkytonk, noe som også coveret gir et signal om. Et rent bilde av artisten og en skrifttype som lukter country lang vei:

Kanskje er James litt vel old school til tider, og det er veldig mye hjerte og smerte her. Så litt variasjon tekstmessig hadde kanskje vært på sin plass. På den annen side så har jeg sansen for en artist som går til røttene og som ikke først og fremst tenker kommersielt. For sånn sett har ikke Jason James en sjanse i dagens marked. Men for de av oss som er glad i litt honkytonk så er det befriende at det ennå er artister som gir ut slik musikk.

Tittelsporet, som åpner skiva tar meg ikke helt. Men I Miss You After All svinger det fint av:


Dette er nok en kar som har hørt en del på gamle klassikere som Hank Williams, Johnny Cash og George Jones, og han har lært mye bra fra de tre. Move A Little Closer er også et eksempel på det:


James varierer bra mellom rolige og litt mer uptempo låter, og det er helt nødvendig når du jobber med et materiale som dette. Det gir også plata en egen dynamikk som gjør at jeg holder interessa sjøl om det stort er det samme hjerte-smerte temaet i de aller fleste sangene. Her er Cry On the Bayou, som er en riktig fengende sak:


James har også utvikla ei stemme som passer fint for denne typen musikk. Men at han har en bakgrunn fra punken gjør han også til en spennende artist. At en kan skifte så radikalt er rett og slett fascinerende. Siste smakebit fra de 10 låtene på denne skiva er Coldest Day of the Year:


Alt i alt så er dette bra saker fra Jason James. Dette er ikke musikk som når opp på countryradiostasjonene i USA, men for fans som ønsker å gå tilbake til røttene så er han et meget bra alternativ!

Karakter: 4,5.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar