onsdag 6. august 2014

Carlene Carter - Carter Girl


Jeg har skrevet om stedattera til Johnny Cash før, det er en artist jeg absloutt har sansen for. Etter stor suksess på 90-tallet ble det brått stille rundt henne hva ny musikk angår, men for et par år siden kom hun med albumet "Stronger" og i år kom "Carter Girl". Ei skive hun sjøl kaller "en feiring i ånden til Carterfamiliens musikalske arv" (litt krøkkete oversatt kanskje.....).

Carlene Carter er 3. generasjon Carter som vier sitt liv til musikken. Bestemoren Maybelle og moren June Carter Cash som sammen med tantene Helen og Anita dannet The Carter Sisters har pløyd opp veien for henne. Skiva består av et nennsomt utvalg sanger skrevet av forskjellige medlemmer av Carterfamilien, inkludert Carlene sjøl.

Den begynner med den tunge dystre, og sterkt religiøst prega "Little Black Train". Så dyster at den hopper jeg gjerne over, for etter den er det til tider livat og god country med sjel.

Jeg åpner med "Poor Old Heartsick Me" skrevet av Carlenes tante Helen:


"I'll Be All Smiles Tonight", skrevet av A.P. Carter:


"Troublesome Waters" skrevet av bestemor Maybelle Carter sammen med Ezra Carter og Dixie Dean Hall. På skiva har Carlene Willie Nelson som duettpartner. Her fra Farm Aid 2013, med Mickey Raphael:


"Me And The Wildwood Rose", skrevet fra Carlene sjøl og kom først på albumet "Little Love Letters" i 1993, og det er den versjonen jeg fant på YouTube:


Til slutt "Black Jack David" med Kris Kristofferson:


"Carter Girl" er en perle av et album som viser bredden i den rike musikkskatten som Carterfamilien er i besittelse av og som også Johnny Cash ble en del av. Dette er musikk med en hjertevarme og sjel som jeg faller for. Anbefales!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar