fredag 1. august 2014

Araya Heep



Coverbilde fra "Psycho Sons With Guns"


For drøye 30 år siden dukka det opp et rockeband i min hjemby Molde, med navnet Araya Heep. Navnet etter søskenparet Elisabeth og Ramon Araya som begge spilte i bandet. Elisabeth gikk i paralellklassen min på ungdomsskolen og var på samme kull som jeg på Molde gymnas, eller Molde Vid. skole.

Bandet har holdt seg i live med noe skiftende besetning opp gjennom årene og har vært et populært band lokalt. Så da jeg var hjemme under Moldejazz og fant en live-CD med de fra 2011 så måtte jeg ha den. "Psycho Sons With Guns - Live" heter skiva.

Vokalist nå er Hans Olav Solli, som også hadde den rollen i puddelrockbandet Sons of Angels for 25-26 år siden. En del av sangene er da også SoF-materiale, som "Cowgirl":


Solli, som også har sunget i bandene 21 Guns og Psycho Motel er en mangeslungen kar som også har vært fylkessekretær i Møre og Romsdal Høyre, litt uvanlig for en rocker kanskje:) Han er nå ansatt i Moldejazz forøvrig.

Her er "Money To Burn":

https://www.youtube.com/watch?v=hzBdmWlu_g4

På kreditten på slutten av videoen er et bandmedlem som i høyeste grad er med glemt, nemlig Ramon Araya på gitar. Foruten han og Solli er besetninga på disse videoene og skiva: Fredrik Nilsen (bass), Torbjørn Lund (gitar) og Hans Ove Blø (trommer).

"Rock'n Roll Star":

 https://www.youtube.com/watch?v=2u65Vfngn_4

Til slutt en annen Sons of Angelssang, "Lonely Rose":


Som bonusspor på skiva er "Witch Finder", innspilt i 1984, da med Elisabeth Araya på piano og Svein Ølander på trommer. Et litt anna lydbilde da.

Jeg liker musikken, rotekte rock med trøkk og sjel. Har aldri vært på konsert med Araya Heep, jeg håper det fortsatt finnes muligheter for det.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar