onsdag 23. oktober 2013

My Midnight Creeps


Bilde fra last.fm

My Midnight Creeps var for Madrugadagitarist Robert Burås et meget vellykka sideprosjekt. Medlemmer ellers var Alex Kloster-Jensen Dag Stiberg, Raymond Jensen, Behzad Farazollahi og Anders Møller. Mikael Linqvist var dessuten med på den første skiva, det sjøltitulerte debutalbumet som kom i 2005. Bandets andre album "Histamin" vant Spellemannsprisen i rockeklassen for 2007. Dette skjedde etter Burås' dødsfall, så han fikk ikke oppleve denne æren. Bandet ble oppløst etter dette, men i 2011 danna de gjenværende medlemmene (med unntak av bassist Raymond Jensen, erstatta av Madrugadabassist Frode Jacobsen) et nytt prosjekt kalt Kitchie Kitchie Ki Me O etter en sang fra Histamin med samme navn. De ga ut et sjøltitulert album i juni 2011 med musikk nokså ulik fra "Histamin".

Når jeg hører på "Histamin" skjønner jeg at dette er en verdig Spellemannvinner. Det er rock av meget høy klasse, det er nydelige riff og det er musikk med sjel. Det er en del smerte i musikken og tekstene, men det bare gjør lytteropplevelsen sterkere.

Først ute, spenstige "Shot By The Blues":


"Don't Let'em Bring You Down":

http://www.youtube.com/watch?v=XMKRo_m6_uo

"Kitchie Kitchie Ki-Me-O":


"One Last Dance":


Mektige "I'll Let The Light Shine On You":


Jeg er trygg på at "Histamin" vil bli stående som et av de fremste norske rockealbumene og et verdig testamente over Robert Burås korte, men strålende karriere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar