torsdag 31. oktober 2013

Di derre - Historien om et band


Denne dobbelt-CD-en med DVD måtte jeg bare ha sjøl om jeg har de fleste låtene fra før. Di derre har gitt ut et album med sine beste låter før og det er noen utskiftninger her, bl. a. savner jeg "Cecilie" og "Bare En Jeg Kjenner", to sanger med referanser til personer og gater jeg kan relatere til fra oppveksten i Molde, bl. a. gata jeg vokste opp i. Men det får så være.

Den halvtimes DVD-en, med tilbakeblikk på bandets tidlige år, er sterk. Ikke minst siden bærebjelken er opptak gjort hjemme hos Knut Nesbø i september ifjor, da han og de andre i bandet visste at det gikk mot slutten for han. Det er en helt spesiell atmosfære i leiligheta når de sammen med sitt "5. medlem" Lars Jones spiller rolige, klassiske låter som "Kråka På Taket", "På Andre Siden Av Veien" og "Huset På Nes". Vi får også sett fra en konsert i Mølleråsen i august.93, hoppbakken som danna bakgrunnsteppet for "90-metersbakken" og fra en konsert på Romsdalsmuseet i Molde.

På CD 2 er en gammel hit "Ba Ba Ba" sammen med Knut Reiersud, tre sanger fra Jo Nesbøs soloalbum (bl. a. den nydelige "Håp"), Di derres versjon av Jokkeklassikeren "To Fulle Menn", "Når Dine Ører Henger Ned" med Trond-Viggo Torgersen, "Jens Vankelmodig", solosang med Jo Nesbø og fem nye sanger. Ingen av de er å finne på YouTube, men avslutningssporet "Syk" hørte jeg på radioen for ei uke siden.

Så ikke noe nytt å poste fra Di derre, men jeg velger å ta med "Erik Vea", en skøyteløper som er gjort legendarisk gjennom denne sangen. Jeg husker han faktisk fra samleserien "Ski/skøyter 71/72".


"Børs Cafe";


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar