torsdag 10. oktober 2013

Elton John


Elton John har jeg en del kassetter av fra 80-tallet, men ingen CD-er før jeg her om dagen fikk hans nyeste album "The Diving Board" i posten. Det var da også med en viss spenning at jeg tok til å lytte på Elton John anno 2013.

15 låter, tre av de er korte instrumentale snutter med titlene "Dream # 1", # 2 og #3. De 12 andre er sanger der Elton John skifter mellom enkelt piano og fullt band. Jeg fortrekker de med fullt band, sjøl om det er tydelig at den gamle mesteren er en utsøkt pianist.

"Oscar Wilde Gets Out" er en sang som stikker seg ut. Elton John er jo sjøl homofil og tar her for seg den store dikterens enorme fall i anseelse da hans homofile legning ble kjent, han ble satt i fengsel og døde i vanære i Paris. En trist skjebne og Elton John forteller den en nennsom og medfølende måte, men også med brodd mot homofobien. En meget god tekst, som vanlig signergt av Bernie Taupin.

http://www.youtube.com/watch?v=Y6HHDIUJIo4


Her er "Oceans Away":


"Mexican Vacation (Kids In The Candlelight)":


Tittellåta "The Diving Board":


"Ballad of Blind Tom" er om den blinde autisten Tom Wiggins som var et geni på piano. Han klarte ved en gangs lytt å overføre det andre spilte på andre instrumenter til pianoet, og han kunne også gjengi en ti minutters samtale ordrett etter å ha hørt den. Den har jeg dessverre ikke funnet fullverdige versjoner av på YouTube.

"Can't Stay Alone Tonight" er også en sang jeg liker, men som ikke er på YouTube.

Jevnt over et godt album av Elton John dette!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar