onsdag 15. januar 2020

MGP 2020: Delfinale Øst-Norge


At Raylee vant delfinalen for Sør-Norge var greit nok. Var ikke min favoritt, men jeg skjønte tidlig under showet at hun ville dra det i land. Sceneshow, heftige rytmer og en låt "som ungdommen lika", og stemmeopplegget til NRK passa nok best den yngre garde.

Da er vi klare for Østlandet, og jeg ble litt skuffa over brorparten av låtene, sjøl om det skal sies at et par av de har heva seg litt etter noen runder i øreklokkene mine. Men her er nå dommen min:

1. Rein Alexander - One Last Time


Da jeg så at Rein Alexander skulle være med tenkte jeg med en gang en ballade i svulstigste laget for meg. At han skulle kaste seg ut i EDM så jeg ikke for meg. Og EDM er i utgangspunktet ikke min sjanger. Mulig jeg er litt gammeldags, men musikk med levende instrumenter blir mer nært og ekte for meg. Men så er det Rein Alexander da, med sin vokal hever han låten dramatisk med sin sterke og robuste stemme. Det gjør at jeg også hører en fin rytme i låten, og samla sett blir derfor dette faktisk min favoritt i denne delfinalen.

Karakter: 4.

2. Jæger - How About Mars


Dette er en type musikk jeg sjelden låner øret til og jeg har måttet høre på den mange ganger for at den skulle komme inn under huden på meg. Og det er et litt negativt tegn når det gjelder MGP-låter, for de skal i utgangspunktet være umiddelbare. Men det er en del bra her, refrenget er godt, men jeg liker ikke autotunen på ordet "Mars". Og jeg liker heller ikke "rom-pa-pa-pom"-sekvensen. Derfor blir dette en litt rotete opplevelse for meg, samtidig som jeg skjønner at dette er moderne og at det derfor er godt mulig at den stikker av med seieren lørdag.

Karakter: 3,5.

3. Kim Wigaard & Maria Mohn - Fool For Love


Her er vi skikkelig i balladeland. Dette er rent og pent og det er to vokalister som definitivt kan å synge. Til tider er det også noen instrumenteringsdetaljer, som f. eks. en klimprende gitar (som varer altfor kort!) som jeg liker. Men utover det er dette en låt som gir meg lite utover at det er rent og pent.

Karakter: 3.

4. Tore Petterson - The Start of Something New


Den første MGP-låten med tekst som omhandler homofil kjærlighet, og det er litt synd at vi måtte vente helt til 2020 på det. Og litt swingjazz hører absolutt hjemme i MGP. Men dessverre, dette blir for flatt vokalmessig for meg, og da gir ikke låten meg noe utover at det svinger. Men hadde den istedet kommet i Vest-Norges delfinale med Ytre Suløen og Tricia Boutte-Langlo på vokal, da hadde det vært andre boller og en garantert kraftfull opplevelse som hadde satt fyr på H3-Arena. Da kunne det fort blitt finale i Trondheim Spektrum med de samme konsekvensene der!

Karakter: 2,5.

Konklusjonen min er at vi mest sannsynlig fremdeles ikke har sett vinneren av årets MGP. Vi har ennå ikke fått WOW-låten som "Spirit in the Sky" var ifjor, men det er 16 låter igjen så det er mange muligheter for at den kommer!

17. januar 2020 

 
Javel, jeg lar ovennevnte setning stå sjøl om jeg nå vil påstå at WOW-låten er kommet. Didrik & Emil Solli-Tangen slapp sin forhåndskvalifiserte låt Out of Air ved midnatt og jeg forelska meg i den umiddelbart. Dette er hva jeg vil ha i en god MGP/ESC-låt: Litt storslått, enormt gode stemmer, umiddelbar og fengende. Musikk som passer som smurt til to store stemmer. Dette kan godt være låten som skal forsvare våre farger i Amsterdam i mai!

Karakter: 5,5. (Vil bli en 6-er hvis ingen av de 15 resterende låtene slår denne).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar