tirsdag 21. januar 2020

MGP 2020: Delfinale Midt-Norge


Foto: NRK

Da er det Midt-Norge som står for tur, eller, NRK kunne like gjerne kalt dette for den trønderske delfinalen. Jeg hadde et lite håp om at mitt barndomsfylke Møre og Romsdal skulle være med Trøndelag, men så blir det ikke.

Jeg bor i Trøndelag, så på mange måter blir dette min delfinale. Og med de artistene som skal konkurrere så blir dette særdeles vanskelig for meg, og det på det følelsesmessige planet. Derfor har jeg bestemt meg for å ikke gi karakter til disse fire låtene. Rett og slett fordi det er for mange følelser i spill til at jeg klarer å være objektiv. Men jeg skal omtale låtene og der forklare hvorfor situasjonen er som den er for meg. Når det er sagt så mener jeg at dette er den beste semifinalen så langt, men jeg stopper altså der.

Alexandru - Pink Jacket


Alexandru Gros Grindvoll fra Rennebu var en del av Suite 16 som ble nr. 3 i 2016 med Anna Lee. Nå satser han på solokarriere og deltar her med en moderne poplåt. Den rosa jakka er slik jeg forstår det symbolet på å tørre å være seg sjøl til tross for at en skiller seg ut.
Alexandru ble født dagen etter min ex-samboers yngste sønn og de to mødrene delte rom på barsel og ble venninner som har holdt kontakten. Hun fortalte meg tidlig om Alexandru og hans sangtalent og viste meg flere YouTubevideoer med han. Min ex-samboers gutt døde i ei trafikkulykke i slutten av mars- 17, mens vi bodde sammen. Derfor blir dette sterkt for meg rent følelsesmessig, det er ikke til å komme ifra.

Sie Gubba - Kjære Du


Det er nok mange som setter pris på at Sie Gubba gjør MGP-comeback etter 4. plassen i 2011 med Alt Du Vil Ha, som ble en stor hit for de. Vokalist Petter Øien kom tilbake året etter da han sammen med den amerikanske countrylegenden Bobby Bare ble nr. 3 med Things Change. Jeg påstår den dag i dag at hadde de sluppet konkurransen fra Plumbo og Ola Nordmann i Gullfinalen så hadde de vunnet. For de to låtene tok stemmer fra hverandre. Også dette blir følelsesmessig sterkt fordi gutten vi mista likte Sie Gubba og spilte de ofte på anlegget sitt.

Thomas Løseth feat. Erika Norwich - Vertigo


Thomas Løseth fra Fannrem, 5 km fra hvor jeg bor smelta nasjonen med sin stemme da han gikk til topps i The Voice i 2017. Han deltar her med en litt drømmende låt i duett med Erika Norwich, som er ukjent for meg. Løseth kjenner jeg også godt til, han stod for musikken i bryllupet til en annen av mine ex-samboers sønner sommeren 2016. Så da blir det igjen vanskelig å være objektiv.

Kristin Husøy - Pray For Me


Den eneste artisten i dette feltet som jeg ikke har noe forhold til da jeg ikke fulgte med da hun var med i The Voice ifjor. 18 år gammel Trondheimsjente med en litt uvanlig låt i MGP-sammenheng og med ei stemme som fascinerer meg.

Jeg kommer til å stemme 2-1 i alle duellene lørdag, for jeg har gode grunner for å ønske seier til hver av de tre første artistene her. Hvordan jeg fordeler stemmene må jeg bare ta på magefølelsen der og da. Det ligger vel i kortene at Kristin Husøy trekker det korteste strået i sin(e) duell(er). Men en stemme får hun, pga. sin stemme :) Uansett så vil vinneren bli vurdert sammen med de andre i oppkjøringa til finalen i Trondheim 15. februar.


Vi skriver torsdag når jeg legger til dette og Akuvis forhåndskvalifiserte Som Du Er er lekket på YouTube, og jeg har hørt på den noen ganger og jeg liker det jeg hører. Dette er moderne og er en blanding av reggae og rap og det svinger godt av den. Sydlandske, livlige rytmer og dette kan bli et fyrverkeri av en låt på scena. I mine ører er dette en vinnerkandidat i Trondheim 15. februar.


Karakter: 5.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar