tirsdag 20. november 2018

Ruthie and the Wranglers - All Wrangled Up


Ruthie and the Wranglers, leda av Ruthie Logsdon har vært et kjent band på countryscenene i og rundt Washington D.C. de siste 25 årene. De har gitt ut en del album, men noen av de er vanskelig tilgjengelige nå, så bandet har spilt inn ei skive med sine 12 beste låter, stemt fram av fansen. Det har blitt en fin blanding av gode og nære countrylåter og drivende rockabilly. Blant de en instrumental.

Energiske I'm Not Your Doormat innleder skiva før vi får Someday som også utvikler seg til en sang med mye energi og driv. Først utgitt på albumet med samme navn i 2003:


Ruthie er ei rappkjefta dame og iblant går det nesten like fort i svingene som Sunny Sweeney i If I Could. Det fungerer greit, men jeg synes Ruthie og bandet er best når de senker tempoet og vi får mer typiske countrylåter, som i If a Heart Breaks:


Tomorrow We Will Ride er en låt i samme gate, og som jeg også synes at Ruthie og bandet får til en god og ekte tolkning av. En rotekte countrylåt dette:


En annen låt som jeg liker meget godt er All the Honky Tonks are Closin' Down, og her har jeg vært så heldig å finne et liveopptak der sjølve låten begynner ca. 1:35 ut i opptaket:


Men her er også rockabilly, og det beste eksemplet på det er avslutningssporet In the Tank. Her et sju år gammelt liveopptak av en låt der også bassist Greg Hardin og pianist Bill Starks bidrar på vokal:


Det er ikke rare trefftallene disse låtene har på YouTube, så en skjønner at dette er et band som først og fremst er et lokalt Washington D.C.-band. Men det er morsomt at de får ut materialet sitt på plate og gjør det tilgjengelig også utenfor sin lokale sfære. Og det er lett å forstå at de er populære der, for dette er musikk som føles ekte og nært. Variasjonen i bandets musikalske uttrykk vil jeg også trekke fram som et pluss. Det kommer til uttrykk i Tell 'em What They Oughta som er en sterk pianobasert låt.

Jeg synes at Ruthie og hennes Wranglers er et hyggelig bekjentskap og jeg har kost meg mens jeg har hørt på denne skiva med deres beste låter.

Karakter: 4,5.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar