torsdag 1. november 2018

Jay Bragg - Honky Tonk Dream


Jay Bragg er en nykommer som er ute med sin første fullengder. Eller nykommer kan han vel ikke kalles, for han har bygd seg opp en karriere på honkytonkbarene rundt om i Nashville og sies å ha et av de beste livebandene i Music City. Han er flaska opp med countrymusikk fra barnsben av og har stødig bygd opp karrieren sin før han gikk i studio og spilte inn dette sjølfinansierte albumet.

Det er bare åtte låter og skiva klokker inn på 26:26, men det er sju fengende, gode countrylåter og en nydelig ballade. Sju låter er sjølskrevne i tillegg til en versjon av Alan Jacksons Chasing That Neon Rainbow som er en tanke raskere i takten enn originalen.

Åpningssporet I Can Only Dance To Country Music er akkurat den type fengende country som jeg er skikkelig glad i:


Jeg nevnte den ene balladen, vakre The Dreamer, der jegpersonen spør sin partner om hun er med han også når drømmen er fjern og når motgang rammer en. Han spør om det er drømmeren hun elsker, eller om det egentlig bare er drømmen som hun elsker:


She's Looking For a Man er en rimelig tradisjonell countrylåt hva tematikk angår, men jeg synes at Bragg med innlevelse forteller historien om jenta som ser etter en god mann og ikke bare en å hygge seg med for kvelden. Og inni her en advarsel til alle som er i et forhold: Ikke ta partneren for gitt!


Jay Bragg har ei behagelig stemme og jeg kan forstå at han er blitt en populær artist "på gølvet" i Nashville. Det viser han også i den siste låten jeg poster, Fine Time Without You, og her er Bragg i sitt rette element, i den Alan Jacksoneide baren som han har bygd seg opp et navn:


Det er ingen revolusjonerende skive Jay Bragg har gitt ut, men det er stødig, solid og fengende country av en hardtarbeidende og dedikert artist. Derfor fortjener han å få litt oppmerksomhet. Er du i Nashville så ta turen til "A.J. Good Time Bar" på Lower Broadway, og sjansen er stor for at du får en fin konsertopplevelse med Jay Bragg.

Karakter: 4,5.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar