søndag 18. november 2018

Jenna Rae - Workin' Woman



Jenna Rae er sjukepleier og inspirert av Merle Haggards "Workin' Man Blues" har hun på sin fullengderdebut bl. a. tatt for seg sin egen arbeidshverdag i dagens USA. Musikalsk sett er det tradisjonell og usminka country. Jeg får en fornemmelse på lydbildet av at dette er et lavbudsjettsprosjekt, men det hindrer ikke at det er mye bra musikk her.

Åpningssport Love Havin' Company handler om ønsket om å ha selskap, men at alt ikke er på stell i det krypinnet en har å tilby:


Tittelsporet handler om det å være en sjølstendig kvinne som arbeider og tjener sine penger sjøl og ikke trenger å være avhengig av en mann for å leve et godt liv:


Andre sanger på skiva som relaterer til Raes arbeidshverdag som sjukepleier er Wanna Hear More og Tired At Work, gode låter og tekster det også.

Jeg liker at Jenna Rae står for en musikk som ikke er pålessa og at hun ikke prøver å nærme seg mainstreamcountryen. Det er stort sett fengende melodier, men jeg synes at hun har litt å gå på når det gjelder sangstemme. Den er litt skarp og den har lite variasjon. Det er noe hun forhåpentligvis vil jobbe med fram mot senere utgivelser.

Musikken er som sagt bra og She Wore Those Heels er i så henseende en favoritt, bl. a. med en deilig bajo i lydbildet: Sangen handler om en kvinnelig sanger som ikke følte seg vel med å bruke høye hæler, som var forventa av henne som kvinne:


En annen favoritt er I'll Be Fine:


Det er 12 låter på dette albumet og som nevnt er det mye bra musikk, og det er godt at Jenna Rae er med og viser at det er så utrolig mye bra musikk som gis ut i USA og som går under den kommersielle radaren. At denne musikken blir gitt ut sjøl om salgstallene sikkert ikke er så store dokumenterer både musikalsk bredde og en musikkultur som er meget viktig å ta vare på-

Karakter: 4.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar